Search
Close this search box.

[dimecres 9 nov] Taller formatiu sobre vermicompostatge i el seu potencial a entorns urbans

El compostatge forma part del cicle natural de la vida, és un procés amb el qual aprofitem els nutrients d’alguns residus orgànics per tornar-los a la terra. Prevenim residus i estalviem recursos naturals.

Segur que has sentit parlar del compost i coneixes a alguna persona amb un jardí o un hort que té una compostera, però… Coneixes l’opció per a gent que viu a blocs de pisos i només disposa d’un petit balcó?

No et perdis aquest taller formatiu, amb part pràctica, si vols aprendre’n més!

El vermicopostatge és l’opció ideal per a poder compostar les restes vegetals o de cuina d’un habitatge sense jardí ni terra, és a dir, sense accés natural dels descomponedors del sòl. Es fa a una petita vermicompostera (casolana o no), dins la qual, el procés i feina la fan cucs especialitzats!

El resultat és un pràctic vermicompost (un adob amb un alt contingut de nutrients) més un lixiviat (adob líquid) que es pot diluir amb l’aigua pel rec o per polvoritzar com a insecticida natural.

Aquesta activitat, que compta amb la col·laboració de les expertes en vermicompostatge de “Lombriz Urbana, forma part d’un projecte més ampli d’Amics de la Terra Mallorca sobre educació ambiental i empoderament de la ciutadania com agent de transformació ecosocial, amb el suport de la Conselleria de Medi ambient i Territori del Govern de les Illes Balears.

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.