[dimecres 10 juny] Aprèn compostatge i agricultura de guerilla amb Amics de la Terra

Seguint la línia del taller anterior (Agricultura de guerrilla I), Amics de la Terra organitzem la formació Agricultura de guerrilla II, posant ara l’accent al compostatge domèstic.

El dimecres 10 de juny, a les 17.00 h farem un directe des del nostre Instagram @amicsdelaterra_mallorca (https://www.instagram.com/amicsdelaterra_mallorca/) en el qual aprendràs sobre un mètode molt innovador, el compostatge “Bokashi”.

Aquesta formació quedarà disponible posteriorment a la nostra web, per a veure-la en diferit també (així com vam fer amb l’anterior edició).

1. T’agradaria aprendre a compostar les restes orgàniques domèstiques de la teva cuina?

2. Vius en un pis o casa on no disposes d’espai per a col·locar una compostera?

3. Et preocupa que el procés de compostatge atregui insectes i rosegadors o que generi males olors prop de la teva casa?

4. Has experimentat amb tècniques de compostatge tradicionals, però per una raó o una altra no ha sortit bé? (aquí pots veure el nostre tutorial sobre el mètode tradicional)

5. Et preocupa la gestió de la fracció orgànica i vols començar a responsabilitzar-te dels residus orgànics que generes?

6. O potser en el teu municipi ni tan sols hi ha encara poal d’orgànic (i tot aquest material va a rebuig) i creus que és el moment d’actuar?– Recorda que el destí del rebuig és la incineradora (amb tots els impactes conseqüents).

Si has respost que sí a alguna d’aquestes preguntes, segur que t’interessarà aquest taller sobre el compostatge “BOKASHI: un mètode de compostatge molt senzill per al qual només necessitaràs un poal amb tapadora hermètica en el qual anar dipositant les teves restes orgàniques de la cuina.

De la resta s’ocuparan un grup específic de microorganismes que fermentaran la matèria orgànica impedint que aquesta es podreixi i generi males olors. Tot això sense necessitat de voltejar, sense limitacions de material (carns, peixos i lactis són benvinguts), ocupant molt poc espai i podent situar-se en interiors.

En definitiva, una eina més que pot ajudar a estendre la pràctica del compostatge en la nostra societat.

T’hi esperem en directe en Instagram!

Tornem a la nova «normalitat» amb més sostenibilitat i Residu Zero! Mitjançant el compostatge evitem que la matèria orgànica s’incineri i tanquem el cicle de recursos i residus de manera natural.

(Aquí pots trobar més informació sobre les nostres àrees d’acció en Recursos naturals i residus i Sobirania alimentària, eixos als quals encaixem aquest taller).

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies