[dimarts 10 nov] Amics de la Terra i CineCiutat fem possible l’única projecció de HONEYLAND a Mallorca!

-Arriba la primera de les projeccions que, des d’Amics de la Terra organitzem dins del nostre cicle documental “Tardor de cinema transformador”.

-Honeyland és una impactant i molt premiada pel·lícula que parla sobre l’última dona recol·lectora d’abelles d’Europa.

-Es projecta com a “Documental del Mes” a CineCiutat, en un pas únic, el dimarts 10 de novembre a les 19.00 h.

Honeyland és un llargmetratge documental de Macedònia, estrenat en 2019 a nivell mundial, però que enguany està arribant, molt a poc a poc, al públic de l’Estat espanyol.

Ha estat reconeguda internacionalment amb nombroses nominacions i premis, destacant les 2 nominacions als Oscars, en categories “Millor documental” i “Millor pel·lícula internacional” i els 3 premis guanyats al Festival de Sundance, en categories “Jurat”, “Documental” i “Impacte pel Canvi”.

A Espanya, la Semana Internacional del Cine de Valladolid va condecorar Honeyland amb el premi “Espiga verde” pel seu tractament del fràgil equilibri entre el ritme de vida natural i les demandes productives, mostrant el contrast entre dues maneres de vida i els impactes que generen.

Honeyland és un impactant retrat que parla sobre la desaparició d’una forma de vida, i que evidència el fràgil equilibri entre humanitat i natura a través de la mirada d’una dona resilient i extraordinària, la qual cria colònies d’abelles i extreu mel utilitzant un mètode profundament respectuós amb els ritmes de la naturalesa en les muntanyes de Macedònia. Pots veure el tràiler aquí i llegir aquesta completa opinió al diari El Salto.

És un esdeveniment únic a Mallorca que s’ha fet possible gràcies a la col·laboració d’Amics de la Terra Mallorca amb CineCiutat. No t’ho perdis i reserva la teva entrada en aquest enllaç!

Com és Documentals del Més en CineCiutat, el preu de l’entrada és de 5 €. (Amics de la Terra cobreix el preu per a les nostres persones sòcies + 1 acompanyant).

A més, per a la setmana posterior a la projecció d’Honeyland, estem preparant un petit col·loqui en clau femenina sobre la pel·lícula, amb participació d’una científica de l’IMEDEA i una apicultora d’APAEMA, per xerrar dels reptes de la conservació dels pol·linitzadors, de la seva importància per al funcionament dels ecosistemes, i d’iniciatives locals a l’àmbit de l’agricultura ecològica per a integrar apicultura, agricultura i conservació ambiental i els obstacles existents en Mallorca a l’hora de defensar un medi rural viu amb una vida digna de pagesos i pageses.

La projecció d’Honeyland forma part del cicle documental amb 3 pel·lícules molt especials i amb contingut transformador que Amics de la Terra Mallorca organitzem aquesta tardor com a campanya de sensibilització sobre la importància de la ciutadania com agent de canvi per aconseguir justícia global amb paràmetres ambientals en el context de la COVID-19.

És l’única de les 3 projeccions que es fa en format presencial, donant suport a CineCiutat i amb les mesures de seguretat sanitària totalment controlades (aforament, distància de seguretat, mascaretes obligatòries, sala de cinema amb aire de l’exterior amb renovació constant, etc).

Aquesta campanya d’Amics de la Terra compta amb el suport de l’Ajuntament de Palma (Àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI).

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies