Search
Close this search box.

[dilluns 15 maig] Webinar “Qui defensa a les defensores?” Programes de solidaritat, protecció i acollida per activistes en risc

Dilluns 15 de maig, no et perdis aquest webinar que organitzem des d’Amics de la Terra per a visibilitzar les dones defensores ambientals del Sud global, activistes que lluiten per la justícia ecosocial, ecosistemes i territoris, confrontant interessos econòmics, empresarials i extractivistes Nord-Sud (recordem que, segons dades de Global Witness, només l’any 2020 almenys 227 defensors/es del Sud global van ser assassinats per aquests motius).

En aquest webinar tindrem les veus i testimonis de:

1) Yenidia Cuéllar, lideresa feminista pagesa i defensora del medi ambient de Colombia. Forma part de l’Asociación Campesina del Valle del río Cimitarra ACVC-RAN i de la Coordinadora de Mujeres del Valle del río Cimitarra (regió del Magdalena Medio colombiano). Ara mateix es troba acollida i protegida gràcies a l’Associació Acció Internacional per la Pau (IAP) i el Programa Català de Protecció a Defensors/es de Drets humans.

2) Constança Schinteie, tècnica d’incidència política i social de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, responsable de la gestió del Programa Català de Protecció a Defensors i Defensores de Drets humans.

3) Víctor Barro, portaveu en Espanya del sistema internacionalista de solidaritat d’Amigos de la Tierra Internacional i membre del Comité Executiu d’aquesta entitat. Amigos de la Tierra España també participa en la Red de Defensoras a l’Estat espanyol (i pots trobar més informació sobre l’informe encarregat per Amigos de la Tierra, “Barreras de la Sociedad civil en la defensa ambiental en el Estado español” aquí).

També hi haurà un espai final interactiu en el qual el públic podrà compartir dubtes i reflexions amb les panelistes, per un futur més just, per a persones i planeta!

Anima’t i participa! Defensar l’activisme ambiental avui és garantir els drets humans demà.

Aquesta activitat forma part d’un projecte de sensibilització més ampli d’Amics de la Terra Mallorca, sobre participació ciutadana i justícia climàtica i ecosocial local-global, el qual compta amb el suport de l’Ajuntament de Palma – Àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI.

  • ACTUALITZACIÓ: la gravació d’aquest webinar ja està disponible al nostre canal de Youtube:

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.