[dijous 2 desembre, 18:30 h] Webinar “Dones pel Clima”: L’acció climàtica en clau de gènere, del local al global

El proper dijous 2 de desembre a les 18.30 h tindrà lloc el seminari online Veus de dones pel clima, un esdeveniment organitzat per Amics de la Terra Mallorca i Ajuda en Acció Illes Balears, amb el suport de la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears.

El seminari té com principal objectiu reivindicar el paper de les dones com a agents actius per a l’acció climàtica, des d’una perspectiva global – local, i incidir en la necessitat de seguir avançant cap a la transversalització de l’enfocament de gènere en la lluita contra la crisi climàtica i cap a la justícia climàtica.

Data: dijous 2 de desembre de 2021

Horari: de 18.30 a 20.00 h

Modalitat: Seminari web de ZOOM

Inscripcions: https://tinyurl.com/DonesPelClima

Tres dones de diferents territoris ens compartiran els seus coneixements i experiències entorn a aquesta temàtica:

1) Cristina Alonso (Responsable de Justicia Climática y Energía d’Amigos de la Tierra España) farà un anàlisi en clau de gènere dels resultats de les negociacions i mobilitzacions en la COP 26.

2) Aina Calafat (Responsable d’Incidència i de Projectes Internacionals de la SEAE, Sociedad Española de Agricultura Ecológica/Agroecología) s’encarregerà de visibilitzar les eines pràctiques de les que disposem com a ciutadania per passar a l’acció climàtica a escala local, concretament dins l’àmbit de l’agroecologia al territori balear.

3) Tamara Lagos (Oficial de Cooperació de l’Àrea de Desenvolupament Territorial del Corredor Seco, Ayuda en Acción Nicaragua) parlarà sobre els desafiaments de les dones davant l’emergència climàtica al Corredor Seco de Nicaragua i de les vivències i experiències de dones d’entorns rurals que han emprès accions resilients per adaptar-se al canvi climàtic.

La sessió contempla un espai de fila zero dinamitzat per Laura Celià, Directora General de Cooperació del Govern de les Illes Balears, en què les dones participants podran compartir les seves impressions i parlar entre elles, així com respondre a les preguntes i inquietuds de les persones assistents, afavorint un espai de conversa enriquidor i multidireccional. Durant aquest espai es parlarà sobre el paper de les polítiques públiques en el reforç de l’acció climàtica i en l’empoderament i lideratge de les dones a projectes i accions per fer front a l’emergència climàtica.

Inscriu-te al webinar a través del formulari d’inscripció: https://tinyurl.com/DonesPelClima

T’esperem!

Aquesta activitat forma part d’un projecte més ampli sobre Educació per a la Transformació Social que Amics de la Terra Mallorca desenvolupa amb el suport de la DG Cooperació, de la Conselleria d’Afers Socials i Esport, del Govern de les Illes Balears.

[Actualització]

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies