[dijous 19 maig] Webinar amb experts sobre “Defensor@s de la Terra”, del local al global

Amics de la Terra Mallorca organitza un seminari digital sobre la situació de les persones que defensen comunitats i ecosistemes: els i les defensores de la Terra.

  • Dijous 19 de maig 2022
  • de 18.30 h a 20.00 h
  • Inscripció prèvia obligatòria: enviant un email a amics@amicsdelaterra.org

Per aquest webinar comptarem amb una experta molt reconeguda i activa en la xarxa de defensores a escala estatal, Elena de Luis Romero, investigadora social en Drets Humans, professora de la Universidad Carlos III i autora de l’Informe “Barreras de la Sociedad civil en la defensa ambiental en el Estado español“, informe del qual presentarà interessants resultats.

També intervindrà Víctor Barro, responsable de l’àrea de Justícia Econòmica d’Amigos de la Tierra España i membre del Comité Executiu de Friends of the Earth International.

Amb aquests ponents podrem reflexionar, a l’espai reservat per al debat amb el públic participant, sobre qüestions, per exemple, com aquestes:

Què podem fer, des dels nostres territoris del Nord global- Illes Balears – Estat espanyol, per a fer costat a persones i plataformes que lluiten per la justícia ecosocial, ecosistemes i territoris a altres bandes del món, al Sud global? (moltes vegades a costa la seva vida: 227 assassinats durant el 2020, segons dades de Global Witness)

De quina manera els mateixos interessos i mecanismes extractivistes es reflecteixen també en els nostres territoris locals?

Com podem reforçar una transformació ecosocial i solidària, del local al global, per a un futur més just per a persones i planeta?

  • Tu també ets part del canvi, t’animes?

Aquesta activitat forma part d’un projecte de sensibilització més ampli d’Amics de la Terra Mallorca, sobre participació ciutadana i justícia climàtica i ecosocial local-global, el qual compta amb el suport de l’Ajuntament de Palma – Àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, i sobre l’enfortiment de la participació ciutadana en la democratització energètica renovable, impulsat per la nostra coordinadora estatal amb el projecte LIFE UP4CommunityEnergy.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies