Descobrint la Ruta de Pedra en Sec

A principis d’octubre, Amics de la Terra va fer una sortida en un tram del GR 221 per descobrir els paisatges construïts amb pedra en sec de la serra de Tramuntana, avui declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en la categoria de Paisatge Cultural.

En concret vam fer el tram des de la font de’n Noguer fins al refugi de Tossals Verds (525m) i tornar. Un traçat de 14 km d’impressionants paisatges que van variant en el seu transcurs: alzinar amb un sotabosc pobre en matolls i molt ric en molsa d’un verd captivador; continus marges de pedra seca que mostren l’incansable labor dels homes per cultivar, delimitar o fer més segurs alguns passos; una vista espectacular de totes les muntanyes del voltant, incloent l’impressionant puig Major (la muntanya més alta de Mallorca); una bona panoràmica dels embassaments del Gorg Blau i Cúber que són molt importants en l’abastiment d’aigua a les ciutats; cabres i molts ocells que ens van observar tímidament; i la immensa mar blava al fons de tots els paisatges.

Actualment, la ruta de Pedra en Sec té un total de 167 kilòmetres oberts i senyalitzats, dels quals 85 km corresponen a l’itinerari principal i 82 km formen part de les variants. Per lo que anirem fent varis trajectes en diferents ocasions per seguir descobrint el meravellós patrimoni natural i cultural que tenim a la nostra illa.

Podeu veure les fotos de la sortida aquí

Si voleu més informació sobre la Ruta de Pedra en Sec podeu consultar-la aquí.

El cicle de sortides comptem amb el suport de la Fundació Guillem Cifre de Caixa Colonya.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies