Search
Close this search box.

Descobreix el poder de la Sobirania Alimentària davant la Desforestació Importada!

Amics de la Terra et convida a una enriquidora taula rodona que abordarà el crucial paper de la Sobirania Alimentària enfront de l’amenaça de la Desforestació Importada. Acompanya’ns el dijous 25 de gener a la Biblioteca d’Estudi General Lul.lià, Palma, de 18.00 a 20.00 hores.

Els boscos, constituint el 30% de la superfície terrestre, són guardians indispensables per a la salut i equilibri del nostre planeta. En albergar el 80% de la biodiversitat global, actuen com a pilars fonamentals per a la vida en la Terra. A més, compleixen un paper essencial com a embornals de diòxid de carboni, alliberant l’oxigen essencial per a la nostra atmosfera i proporcionant la infraestructura orgànica per a una multitud de formes de vida.

No obstant això, la desforestació i la degradació forestal, especialment en boscos tropicals, representen amenaces imminents impulsades per la creixent demanda d’aliments, piensos, bioenergia i altres productes bàsics controlats cada vegada més per grans corporacions. Aquesta pressió insostenible sobre l’ús de la terra posa en perill l’existència mateixa dels nostres boscos.

La transformació del sector agrari és clau per a abordar aquest i diversos problemes que afecten les nostres societats, des del canvi climàtic fins a la falta d’ocupació i l’abandó del món rural.Per a aconseguir aquesta transformació, és essencial apostar per la sobirania alimentària, basada en la producció local i l’agroecologia, que prioritzi la salut de la terra i les persones en lloc de buscar beneficis a curt termini.
En aquest context, Amics de la Terra presenta una oportunitat única per a explorar la connexió vital entre la sobirania alimentària i la preservació dels boscos mundials. La taula rodona comptarà amb la participació de destacats experts en la matèria, com Aina Calafat, filla de pagesa ecològica i marger, responsable de projectes i incidència a la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica i Agroecologia (SEAE) i Tom Kucharz d’Ecologistes en acció.

Detalls de l’esdeveniment:
Data: dijous, 25 de gener
Hora: 18.00 – 20.00 hores
Lloc: Biblioteca d’Estudi General Lul.lià, Palma (Aquí)
Inscripcions: (aquí)

Uneix-te a aquesta conversa crucial per al futur dels nostres boscos i del planeta. T’esperem amb entusiasme!

Amb el suport de:

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.