Nou projecte per implicar turistes en la conservació de la Serra de Tramuntana

Amics de la Terra ha iniciat el nou projecte Iniciatives per a la Contribució de Turistes Alemanys a la Conservació de la Serra de Tramuntana, finançat per la Fundació alemanya DBU i en coordinació amb BUND (Amics de la Terra Alemanya) i BTE Turisme Consultoria. La jornada de presentació es va dur a terme el 22 de novembre de 2016 a Sóller. Aquí podeu veure el programa.

Est és un projecte pilot que es va a desenvolupar a la vall de Sóller, epicentre de turisme de senderisme, especialment dirigit als turistes alemanys.

L’objectiu del projecte és informar als turistes de parla alemanya de senderisme i als operadors turístics, amb la finalitat de sensibilitzar-los sobre la necessitat de mantenir el paisatge cultural Serra de Tramuntana, animant-los al fet que contribueixin activament a la preservació de la Serra de Tramuntana i a desenvolupar ofertes turístiques concretes de conservació.

Per aconseguir aquests objectius, el projecte ha definit cinc mòduls d’actuacions:

  1. Informació i conscienciació de turistes i turoperadors alemanys. Elaboració i difusió d’informació específica sobre els valors i qualitats històriques naturals, agrícoles i culturals del Patrimoni Mundial Serra de Tramuntana de la UNESCO, dirigida a turistes alemanys i operadors turístics. (Es desenvoluparà en cooperació amb el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, l’Associació de Guies de Muntanya i la Iniciativa Capvespre).
  2. Formació d’actuals i futurs guies de muntanya. Organització d’un seminari dirigit als Guies de Muntanya (guies oficials de senderisme) i el desenvolupament d’un mòdul de formació que comprengui informació sobre els valors naturals i culturals històrics de la Serra de Tramuntana, que justifiquen l’etiqueta de „Patrimoni de la Humanitat“ i la necessitat de recolzar l’agricultura amenaçada local. (Es desenvoluparà en cooperació amb el Consorci de la Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial i l’Associació de Guies de Muntanya de Mallorca).
  3. Participació activa de turistes en treball de conservació (voluntariat). Es realitzaran quatre jornades de voluntariat amb la participació activa de turistes alemanys en mesures de manteniment dels olivares amenaçats per la invasió de vegetació (pins i canyís) i reparació de les històriques parets de pedra seca. (Es desenvoluparà en cooperació amb la Cooperativa Capvespre, propietaris de olivares i el Gremi de Margers).
  4. Construcció d’una xarxa entre els actors implicats. Foment de cooperació en xarxa (networking) entre tots els actors involucrats (hotels, guies, Cooperativa de Sóller, Consell de Mallorca, Associació de Guies de Muntanya, Amics de la Terra, BTE, BUND) mitjançant reunions anuals (presentació i tancament) i la difusió d’informació via butlletins.
  5. Suport a la venda de productes locals. Promoció de productes locals de la Serra de Tramuntana i informació sobre els punts de venda a la Vall de Sóller, mitjançant una pàgina web específica i informació als hotels. (Es desenvoluparà en col·laboració amb la Cooperativa Agrícola de Sóller, el Consell de Mallorca).

Podeu veure més informació detallada del projecte en el resum de les jornades que trobareu aquí.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Privacy and cookies policy