Amics de la Terra Mallorca, pel manteniment de l’estació d’Enllaç

Amics de la Terra Mallorca, pel manteniment de l’estació d’Enllaç

Des d’Amics de la Terra Mallorca demanem del Govern de les Illes Balears que reconsideri la seva decisió de tancar l’estació d’Enllaç, perquè suposaria un pas enrere i un minvament important en l’estructura ferroviària que posseïm, de per si bastant pobra, sobretot si la comparem amb la que teníem fa 50 anys.

El fet que l’estació d’Enllaç sigui la més pròxima a Palma i que disposa de dues vies i dues freqüències, permetria crear un aparcament dissuasiu de gran cabuda, perquè aquesta estació es convertís en un hub de comunicació terrestre (podent-se reanomenar „Costitx“).

Des d’aquest grup ecologista creiem que aquesta possibilitat no hauria de despatxar-se a la lleugera i tudar-se, si el que volem és potenciar el servei de tren, vist el minso del qual en aquest sentit, i en el referit a mobilitat sostenible, s’ha avançat en aquests 4 anys de legislatura pròxims a acabar.

D’altra banda, pensem que aquesta estació pot rendir un servei al veí poble de Costitx habilitant un camí segur per a poder accedir amb bicicleta o a peu, tal com anem reivindicant respecte al municipi d’Alaró, perquè està a punt d’acabar la legislatura i les promeses que la Via Verda es dugui a terme sembla que les hi ha portat el vent.

Creiem que també hauria de reobrir-se l’estació de Sant Joan i habilitar, si no existeix ja, un accés fàcil, còmode i segur a la mateixa des d’aquesta localitat.

La intermodalitat entre tren i bicicleta multiplica els usuaris potencials del tren, però per a això han de proporcionar-se alternatives d’accés segures i còmodes, si escau, complementades per llançadores.

La despesa que suposaria establir les mesures apuntades, si es posa en comparació amb el de la construcció de l’autopista Llucmajor Campos, resulta infinitesimal; es tracta d’una qüestió de voluntat i de creure en la mobilitat sostenible i no en la sacralització del cotxe, com ve sostenint pels seus actes el nostre govern, tant autonòmic com insular. Això, per no parlar d’altres múltiples infraestructures automobilístiques brutals, que no fan sinó consolidar un model de mobilitat que tard o d’hora haurem de replantejar-nos.

A Amics de la Terra Mallorca ens sembla inadmissible que qualsevol inversió en transport públic hagi de ser analitzada amb el major rigor, mentre que per a promoure l’insolidari i absurd abús del cotxe privat no existeix la menor nosa, a pesar que el temps per a canviar aquesta destructiva dinàmica s’està esgotant.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Privacy and cookies policy