Amics de la Terra Mallorca i alumnat de secundària demanen la fi dels combustibles fòssils

Amics de la Terra Mallorca i alumnat de secundària demanen la fi dels combustibles fòssils

  • Llancem el nou videoclip de 2019 posant veu a la Terra!

Amics de la Terra Mallorca ve duent a terme des del 2015 un projecte sobre sensibilització i educació per a reduir el canvi climàtic, la nostra dependència dels combustibles fòssils i els impactes ambientals i socioeconòmics que aquesta suposa, aquí i als països empobrits que exporten hidrocarburs. El projecte està dirigit principalment a joves estudiants.

Aquest projecte es duu a terme gràcies a la col·laboració de la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears i els centres educatius que participen en els tallers dinàmics, que culminen amb la creació d’un vídeo per part dels alumnes i Amics de la Terra.

L’inici de 2019 ens porta l’estrena d’un nou treball entre Amics de la Terra i l’alumnat del centre d’educació de persones adultes del CEPA Camp Rodó.

En aquesta ocasió és un videoclip titulat „SAVE ME„, en el qual comptem amb lletra i música original per part de l’alumnat. La lletra està en anglès i el videoclip està subtitulat al català com a part del currículum escolar.

En „SAVE ME“ queda clar que l’alumnat de l’ESPA del CEPA Camp Rodó es preocupa i mobilitza pel seu futur, posant veu a una Terra que clama que sigui salvada per tots nosaltres d’una vegada per sempre, canviant de model energètic i posant fi a l’ús de combustibles fòssils.

Enllaç al vídeo en Youtube:  https://youtu.be/dQ-ZRNQqKyg

 

 

El videoclip „SAVE ME“ arriba en un moment en el qual la joventut europea no només està aconseguint grans nivells de conscienciació sobre el canvi climàtic, sinó que està sortint al carrer a demandar als polítics que prenguin mesures reals i efectives sobre aquest tema, mobilitzant-se en vagues estudiantils, reclamant la seva veu i vot en l’assumpte i cridant a l’acció als adults i polítics que estan decidint el futur d’aquestes generacions.

Des d’Amics de la Terra donem suport a la mobilització d’aquesta joventut, que reclama decisions assenyades per part dels governants, i pensem que aquests vídeos animen a l’acció i al canvi de paradigma.

Aquest missatge és també de molta actualitat a Balears, ja que el Projecte de Llei de canvi climàtic i transició energètica, pioner a Espanya (igual que ha estat el de Residus), i que entre altres coses posa sobre el calendari el tancament de la central tèrmica d’Es Murterar, la limitació del dièsel i gasolina i el desplegament de les energies renovables, està rebent pressions dels sectors contaminants, per la qual cosa aprofitem el llançament d’aquest videoclip per a demanar que aquesta Llei s’aprovi al més aviat possible pel Parlament Balear.

Al vídeo, els missatges són aquests:

  • A Espanya 30.000 persones moren prematurament cada any en respirar aire contaminat.
  • A Mallorca, el sector energètic és el responsable del 54% de les emissions, i el sector del transport, del 28%.
  • A Balears importem el 96% de l’energia, principalment carbó de Sud-àfrica.
  • El final dels combustibles fòssils està a prop,
  • Canviem de model energètic ja!
  • Tots junts ho podem aconseguir.

Celebrem, també, que el vídeo „Vida i esperança: Rap sobre el Canvi Climàtic„, que vam desenvolupar en l’edició de desembre de 2017, ha estat triat per la Global Education Network Europe (GENE), com una de les 20 iniciatives innovadores en educació de tota Europa, en els seus premis „Global Education Innovation Award 2018“.

https://www.amicsdelaterra.org/amics-de-la-terra-mallorca-celebra-premi-europeu-gene-2018/

Els vídeos de l’edició de primavera 2018, agrupats en la „La Trilogia del plàstic“ també van gaudir de gran popularitat entre els adolescents dels 2 centres participants:

https://www.amicsdelaterra.org/alumnes-de-secundaria-es-sumen-a-la-lluita-contra-els-plastics-del-mar/

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Privacy and cookies policy