[COP26] Seguiment de les negociacions de la Cimera del Clima a Glasgow per part de la nostra federació ecologista

La nostra coordinadora ecologista Amigos de la Tierra estarà present en la COP26 i comptarà amb una delegació des d’Espanya al costat de la representació de grups de la federació Friends of the Earth International, menys d’Àfrica, qui ha decidit absentar-se de la mateixa com a forma de protesta.

Equips tècnics i activistes de l’organització, estan presents dins i fora de les negociacions, amb acreditacions per a fer un seguiment de primera mà als espais de decisió política, i amb molta energia per a contribuir en les mobilitzacions de la societat civil des dels carrers de Glasgow, per a exigir una reducció real d’emissions i mesures encaminades a aconseguir Justícia Climàtica.

La crisi de la COVID-19, la mercantilització de les vacunes i l’acaparament del seu subministrament, i les altes restriccions imposades suposen un obstacle per a la participació de la societat civil del Sud Global.

La sempre alta i abundant participació del lobby corporatiu contaminant al costat de l’obstaculitzada presència de la societat civil farà difícil que en aquesta COP les negociacions siguin justes i democràtiques.

Limitar l’escalfament global a 1.5 graus serà un dels objectius clau que la Cimera del Clima ha d’aconseguir, però només serà possible si els països rics comprometen objectius de “Zero Real” per a 2030.

La COP26 haurà de ser la Cimera que resolgui el problema dels mercats de carboni i els mecanismes de desenvolupament net reflectits en Article 6. Un article que podria suposar un fre a l’acció climàtica si només s’escolta la veu dels més contaminants.

Malgrat l’emergència climàtica i la necessitat de mesures ambicioses i vinculants, es preveu una COP complexa….

Des d’Amics de la Terra Mallorca t’animem a seguir els anàlisi de la nostra federació ecologista de primera mà, a través de la seva web (https://www.tierra.org/) i xarxes socials (TwitterFacebookInstagram ) …. i a participar en moviments ecologistes per a exigir, entre tots i totes, acció climàtica i justícia climàtica JA!

Aquí algunes de les notícies més rellevants:

29 oct –

Cumbre del clima: la oportunidad para frenar las falsas soluciones

1 nov –

Comienza la Cumbre clima: COP26, DE LOS COMPROMISOS A LAS ACCIONES

3 nov –

Alianza por el Clima advierte ante la COP 26 que desde el Acuerdo de Paris apenas se ha avanzado para frenar el cambio climático

4 nov –

Cumbre del Clima: creatividad colectiva frente a la desorganización de la COP26

5 nov –

España no suscribe la Declaración por el fin de la financiación a los combustibles fósiles en el extranjero

6 nov –

Cumbre del Clima: más de 250 acciones a nivel mundial para reclamar Justicia Climática

8 nov –

La Cumbre del clima sigue de espaldas a una transición energética justa y feminista

10 nov –

El segundo borrador abandona la Justicia Climática para aferrarse a las falsas soluciones

10 nov –

Amigos de la Tierra denuncia que la UE vaya a financiar 30 proyectos de gas por valor de 13.000 millones

11 nov –

Cumbre del Clima: Reacción a la Declaración de BOGA de Amigos de la Tierra

13 nov –

Finaliza la Cumbre del clima: La COP26 supone un retroceso para la acción y la justicia climática

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies