Search
Close this search box.

Contribuint a la Conservació de la Serra de Tramuntana: Treballs de Manteniment a Son Torrella

Amics de la Terra Mallorca continua el seu compromís amb la custòdia del territori i la preservació de l’entorn natural de la Serra de Tramuntana. Aquest passat cap de setmana, un grup de més de vint voluntaris de la nostra organització i GADMA (Grup d’amics de la defensa del medi ambient) vam dur a terme importants treballs de manteniment en la finca de Son Torrella del Puig Major, com a part del nostre acord de custòdia del territori amb els propietaris de la finca.

L’enfocament del cap de setmana va estar en la zona de Sa Coma, on les persones voluntàries van fer la revisió i poda de reforestacions antigues d’alzinar,promovent la viabilitat d’aquests boscos, facilitant el seu creixement i regeneració.

Durant la jornada els participants van ser obsequiats amb un bon berenar de productes locals de la Serra de Tramuntana per a agrair els seus esforços.

Destaquem la importància dels boscos en la biodiversitat i en la lluita contra la crisi climàtica. La gestió d’aquests boscos, tant en finques públiques i espais naturals protegits com en finques privades (que abasten una gran part de la Serra de Tramuntana), és de màxima prioritat.

L’objectiu principal d’aquestes accions és combinar labors que contribueixin a la conservació dels boscos i, al mateix temps, fomentar la participació activa de la societat a través de la Custòdia del Territori. Creiem que una societat informada i que aprecia la naturalesa serà la que la protegeixi.

L’Acord de Custòdia del Territori que hem establert amb els propietaris de Son Torrella, amb el suport del Consorci de la Serra de Tramuntana del Consell de Mallorca, ens permet dur a terme accions participatives i formatives de conservació any rere any, amb l’objectiu de preservar aquests boscos en el cor de la Serra, contribuint tant a la biodiversitat com a la lluita contra el canvi climàtic. Seguim compromesos amb la conservació del nostre entorn natural!

Aquesta activitat ha estat possible gràcies al suport del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial.

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.