Compartim l’experiència del projecte de la Serra de Tramuntana amb sindicats alemanys

La setmana del 21 – 28 d’octubre, un grup de 20 alemanys van visitar Mallorca com a part del seminari educacional “Mallorca – una illa entre turisme de masses, problemes d’aprovisionament i amb una naturalesa impressionant”. El seminari va ser organitzat per DGB Bildungswerk de Hessen, una institució educacional dels sindicats que es dedica a la formació dels treballadors, membres del sindicat.

Com a part del seminari, van visitar diferents llocs de la Ruta de Pedra en Sec i tenien interès a conèixer el projecte pilot que duu a terme Amics de la Terra Mallorca amb Amics de la Terra Alemanya (BUND), finançat per la Fundació alemanya DBU, sobre la conservació de la Serra de Tramuntana i sobretot el manteniment dels olivars i les parets de pedra en sec. Sandy Hemingway, d’Amics de la Terra, es va acostar a la preciosa casa on estaven allotjats a Sóller per explicar-los detalladament els objectius i activitats del projecte. Just uns dies abans havia tingut lloc la primera jornada de treball voluntari amb senderistes de parla alemanya en el Barranc de Biniaraix on es van dur a terme treballs de neteja de l’olivar i la recuperació d’un marge. Tenien molt interès en conèixer més sobre la Serra de Tramuntana, de la qual havien quedat molt impressionats. Els dos formadors del sindicat que van acompanyar al grup tornaran a l’abril amb un altre grup i organitzarem amb ells una jornada de treball voluntari en la qual no solament treballaran sinó rebran formació sobre la importància del manteniment de l’olivar i les parets de pedra en sec, a més de tenir una jornada agradable amb un menjar de productes locals i que acabarà amb una visita del Centre Capvespre a Sóller.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies