Celebrem que la llei de canvi climàtic inclogui els pressupostos de carboni per sectors

Amics de la Terra, a manca de fer una revisió profunda de l’Avantprojecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica recentment publicada, celebra que l’equip del Govern hagi acabat incloent els pressupostos de carboni sectorials, proposta que l’associació porta promovent des de fa una dècada. Així doncs, l’article 13 de la llei exigeix que els pressupostos de carboni han de ser específics per sectors i per illes, s’han de fixar de forma quinquennal i s’han de prendre com a base per a la fixació d’objectius d’eficiència energètica i reducció d’emissions.

L’entitat ecologista està satisfeta amb moltes de les mesures proposades per la llei, pionera i valenta per part del Govern, i estudiarà en els propers dies el seu text per valorar fer propostes de millores.

Algunes d’aquestes mesures aplaudides, com reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle el 40% per a l’any 2030 i 90% per a l’any 2050, l’energia consumida a les illes ha de ser de fonts 100% renovables en 2050 (el 35% per a l’any 2030), com a mínim el 70% de l’energia consumida s’ha de generar al territori de les Illes Balears en 2050, les noves edificacions que es construeixin a partir de 2020 han de ser edificis de consum gairebé nul o el tancament progressiu de centrals molt contaminants, permetran posar a Balears capdavantera de la lluita enfront del canvi climàtic i ser un referent per a altres comunitats autònomes.

Amics de la Terra reitera demanar el suport a tots els sectors implicats per aprovar la llei permetent que Balears d’un gran pas per revertir la situació actual introduint mesures ambicioses i absolutament necessàries per canviar el paradigma energètic actual basat en energies fòssils a un basat en energies renovables.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies