Celebrem la quarta jornada d’Amics de la Terra amb turistes alemanys a la Serra de Tramuntana

Aquesta setmana hem celebrat la quarta i darrera jornada de voluntariat de conservació amb turistes i residents alemanys al Barranc de Biniaraix.

És la darrera del projecte pilot que du a terme Amics de la Terra amb turistes alemanys per analitzar com els turistes poden ajudar activament a la conservació de la Serra.

La primera de les jornades va ser l’octubre de 2017, la segona a l’abril 2018, i la tercera a l’octubre 2018.

Aquesta quarta vegada, un grup de 10 alemanys més un parell de voluntaris d’Amics de la Terra Mallorca, vam pujar a la zona de Ca’n Silles, per col·laborar a la restauració d’un marge de pedra en sec i neteja de la vegetació invasiva dels olivars dels bancals a prop.

Vam gaudir d’explicacions in situ sobre el patrimoni natural i cultural de la Serra de Tramuntana,  i aprendre sobre la tècnica dels margers, amb les indicacions i la inestimable ajuda de Gori Reynés i de Marc Fornés.

Es va visibilitzar d’aquesta manera pràctica i única el dur treball que aquestes construccions artesanals impliquen, i la importància de recuperació ambiental dels olivars, que, juntament amb els marges de pedra en sec, conformen l’espectacular paisatge modelat per les activitats tradicionals humanes de la Serra de Tramuntana.

També vam gaudir d’un menjar casolà i local en Ca’n Gori, on pugen els aliments i baixen els fems no compostables amb l’ajuda d’asses.

 

 

 

 

 

 

El projecte Protegeix la Serra de Tramuntana va començar a finals de 2016 i és una col·laboració d’Amics de la Terra Mallorca amb BUND (Amics de la Terra Alemanya) i BTE (consultors en turisme sostenible), finançat per la Fundació Pública Alemanya de Medi Ambient DBU.

Aquest projecte  ha inclòs diversos eixos d’actuació que podeu llegir aquí:

https://www.amicsdelaterra.org/nou-projecte-per-implicar-turistes-en-la-conservacio-de-la-serra-de-tramuntana/

L’objectiu d’Amics de la Terra Mallorca, mitjançant aquestes jornades de voluntariat específiques, ha estat incrementar la sensibilització ambiental dels turistes amb experiències pràctiques, visibilitzant així la importància i dificultat de la conservació d’aquest paisatge únic declarat com a Patrimoni Mundial UNESCO en 2011.

Les conclusions finals de tots els eixos d’aquest project pilot, es presentaran dimarts 16 d’abril al centre Capvespre de Sóller (16:30–20:00 h), a una conferència oberta a tots els interessats.

 

 

 

 

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies