Celebrem la decisió de l’Autoritat Portuària de no acceptar l’ampliació del Port del Molinar

(com ja sabeu Amics de la Terra forma part d’aquesta plataforma)

El president de l’Autoritat Portuària de Balears (APB) ha transmès al president de la junta directiva del Club Marítim Molinar de Llevant (CMML) la decisió de no prorrogar la concessió del port del Molinar sobre la base del projecte d’ampliació del mateix.

A més, en un comunicat l’APB ha informat que passarà a assumir la gestió directa dels amarratges i l’execució de les millores necessàries en les instal·lacions del club, afavorint la continuïtat del passeig i cedint un espai públic al club per a les activitats socials que desenvolupa.

El projecte d’ampliació no és adequat per les seves dimensions, ni s’integra en l’entorn del barri

El posicionament de l’APB posa fi a l’intent d’ampliació, que ha generat una gran oposició entre els veïns del barri i de tota Palma, així com entre entitats i comerços locals.

“Al Molinar, Port Petit” manifesta la seva satisfacció per la no acceptació del projecte d’ampliació, que hauria suposat la desaparició irreversible d’un dels elements més destacats del passeig del Molinar, substituint unes instal·lacions dimensionades amb el barri per altres que transformarien tant el passeig com el barri contribuint a desfigurar encara més els seus caràcter tradicional i mariner.

“Al Molinar, port petit” confia que els socis del Club siguin capaços de superar la postura de l’actual junta directiva, i que comprenguin que l’única sortida que tenen per garantir la seva supervivència és anar de mà tant de l’APB com de les entitats que defensen un port petit.

“Al Molinar, port petit” urgeix a l’Ajuntament de Palma i a l’APB a que iniciïn un procés participatiu per a l’elaboració d’un projecte de rehabilitació de les instal·lacions del port, sense que suposi increments d’ocupació, que garanteixi la sostenibilitat del barri i que a més doni resposta a les propostes de continuïtat del passeig del Molinar.

Considerem necessària, a més, la creació d’una figura de protecció del litoral de la badia de Palma, també en termes de qualitat ambiental, així com la declaració d’una moratòria urbanística fins que es redacti una normativa que garanteixi que les noves edificacions o reformes es s’ajustin a un criteri i una estètica d’acord amb les construccions tradicionals del barri.

“Al Molinar, port petit” vol agrair el suport de tots aquells que han col•laborat amb la campanya amb les seves signatures i adhesions en els mitjans i xarxes socials i que han possibilitat que un altre Molinar sigui possible i per a tota la ciutadania, fora d’interessos especulatius.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies