Amics de la Terra celebrem l’activisme ecologista de Carlos Zayas amb un homenatge

La setmana passada, Carlos Zayas, històric membre de la nostra entitat ecologista i un dels seus fundadors, va presentar el seu llibre “Memòries d’un aristo(á)crata: una vida antifranquista, socialista i ecologista” al Jardí Botànic de Sóller.

Des de la Junta Directiva actual d’Amics de la Terra vam voler aprofitar aquest esdeveniment i vam afegir un petit homenatge a Carlos, pel seu activisme i contribució a la lluita contra el canvi climàtic.

Carlos ha dut a terme, durant els últims vint anys, la reforestació privada més gran de les Illes Balears, d’unes 70 Ha i més de 60.000 arbres, en la finca de propietat de la seva família, Son Torrella.
A més, entre altres fites del seu activisme ambiental, va denunciar construccions il·legals, lluitar contra noves carreteres i polígons industrials, i va publicar moltíssimes columnes d’opinió crítiques, en mitjans de comunicació locals i internacionals, sobre la imprescindible lluita ecologista i la necessitat de polítiques coherents i valentes en matèria de medi ambient.

Com va dir durant l’acte Mariano Reaño, el president d’Amics de la Terra, “Carlos és un immillorable exemple de com l’activisme pot canviar el món, començant pel tros de terra que es té més a prop, i posant en marxa iniciatives del local al global”.

Moltes gràcies, Carlos, creador de boscos i amic de la Terra.

*Peça de ceràmica elaborada per Call Vermell-Taller de ceràmica (Felanitx) per a l’homenatge per part d’Amics de la Terra.

“A Carlos Zayas, Creador de Bosques y Amigo de la Tierra: Esta pieza ha sido realizada con barro refractario. Pintada con esmaltes naturales a base de minerales de feldespato, arcilla y cenizas. Las cenizas proceden del incencio provocado que en 2012 asoló un bosque de pinos a los pies del Puig de Sant Salvador en Felanitx. La base tiene el color de los troncos y el círculo, el de las copas. A los que aman los árboles.”

Carlos, durant una manifestació contra la reforma de la carretera de Deià-Sóller (gener 1995), i reforestant Son Torrella (hivern 2006).

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies