Autoritat Portuària ofereix una solució coherent per a la ciutat i pel Molinar

(ja sabeu que Amics de la Terra forma part de “Al Molinar, port petit”)

1. Valorem l’oferta de Autoritat Portuària dels Balears i els seus beneficis: una solució per a tots

Considerem que Autoritat Portuària dels Balears (APB), en contacte amb el Ajuntament de Palma, ha sabut recollir el compromís assumit amb la ciutadania i ofereix una solució pel Molinar, de la qual no coneixem ara com ara més detalls que els publicats, i que si es compleix ha d’acontentar a tots els agents implicats.

Quan parlem d’agents implicats ens referim a la ciutadania que sent el Molinar com alguna cosa propi, siguin o no habitants de la barriada, i als usuaris del port i als seus concessionaris.

D’acord amb el seu comunicat, la APB es compromet a:

Mantenir la grandària petita del port i aconseguir la continuïtat del passeig, ara interrompuda, han estat els objectius fonamentals de la nostra campanya, igual que mantenir les embarcacions de petita eslora que caracteritzen aquest emblemàtic barri mariner.

A tot això cal afegir un generós oferiment de APB: proposa al CMML mantenir la seva activitat, proporcionant-li un espai i sense haver d’assumir les despeses de rehabilitació del mateix.

2. Visualitzem el futur de la nostra campanya reivindicativa ciutadana: no tot està guanyat

“Al Molinar, port petit” des dels seus inicis ha defensat la conservació del port del Molinar com una prioritat per a aquest barri mariner i per a la ciutat de Palma. És una joia del nostre paisatge urbà que mereix ser conservada per a l’ús i gaudi de la ciutadania.

Després de l’anunci de la APB, el passat dia 28 de juliol, la campanya “Al Molinar, port petit” sent com els nostres esforços s’han vist recompensats i que la conservació del port centenari del Molinar està cada vegada més a prop.

Si bé és cert que aquesta notícia és un gran triomf, també ho és que no tot està guanyat. La necessitat de consolidar aquest projecte en l’actual legislatura sempre ha estat una reivindicació d’aquesta campanya ciutadana. Per això, “Al Molinar, Port Petit” des d’aquest moment vetllarà perquè els compromisos adquirits per la APB i el Ajuntament de Palma es duguin a terme en els termes anunciats i que el projecte de rehabilitació del port es consolidi dins d’aquesta legislatura.

En els propers dies sol·licitarem una reunió amb l’adreça de la APB, per concretar l’abast de les mesures proposades i el moment de la seva execució, i així poder valorar millor una oferta que en principi compartim i considerem adequada.

A més, una vegada superat aquest nou intent d’ampliació de les instal·lacions, “Al Molinar, port petit” obre un nou pla de treball amb la intenció d’aprovar, en col·laboració amb la APB i el Ajuntament de Palma, una figura jurídica que asseguri la protecció urbanística del barri i impossibiliti qualsevol intent futur d’ampliació de les instal·lacions del port.

La nostra actitud va a ser de col·laboració total en els termes d’aquesta proposta, però al mateix temps vigilant i crítica si no es compleixen.

3. Comentari sobre les declaracions públiques dels promotors de l’ampliació del port

Considerem que la proposta de la APB inicia un camí que pot conciliar totes les postures del barri: la millora de les instal·lacions, demanda del propi CMML, i la conservació del port en les seves característiques i grandària actuals, petició majoritària de la societat.

Per això, sorprenen les declaracions del president del CMML, Rafael Vallespir, qui denuncia un continu assetjament per acabar amb el club, en el que sembla un intent desesperat de mantenir el seu projecte especulatiu d’ampliació del port del Molinar.

“Al Molinar, port petit” qualifica d’irresponsable l’actitud de la directiva del CMML, que amb la seva oposició frontal a l’oferta de la APB torna a posar en risc la conservació d’aquesta entitat centenària.

Finalment, tenim constància que la APB s’ha ofert a exposar els detalls de l’anunci als socis del CMML i a la seva directiva, i considerem que és la millor forma per aclarir la decisió presa.

“Al Molinar, port petit” està convençuda que la proposta de la APB és la via que permetrà la conservació del port i de l’entitat CMML, i, en aquesta línia, la campanya ciutadana tendeix la mà per consolidar aquest objectiu i donar resposta a les necessitats dels socis.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies