Ara més que mai… anem a la Vaga Feminista!

Les dones Amigues de la Terra lluitem pel medi ambient i la justícia social, per això ens sumem amb força i determinació a la vaga feminista del 8 de març. La justícia social i la justícia ambiental no seran possibles sense la justícia de gènere, que afecta a tots els aspectes de la nostra vida.

Som part d’Amics de la Terra Internacional i per a nosaltres el 8 de març és una data clau en el nostre calendari de lluites per la justícia social i ambiental, i per la transformació de les nostres societats. Com a federació assumim un compromís amb la justícia de gènere i el desmantellament del patriarcat internament. Des de les nostres pròpies organitzacions lluitem por la transformació social a escala externa, en les nostres societats. Defensem i creiem que el canvi de sistema no és possible sense desmantellar el patriarcat, i considerem per tant que sense justícia de gènere no hi ha justícia ambiental.

  • Per què cal aturar?

L’objectiu és parar en tots els àmbits per a visibilitzar què passa quan les dones no estem i demostrar que si nosaltres parem, s’atura el món. Per això és una vaga que va més enllà de l’àmbit laboral.

La participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida, i la vaga ha d’arribar també a altres treballs i espais, tots recollits en quatre eixos: laboral, estudiantil, de cures i de consum.

Vaga de cures: Fer patent que el sistema econòmic col·lapsaria sense el nostre treball quotidià de cures. Un treball invisibilitzat i desvalorat.

Vaga laboral: Parar de treballar. Que s’elimini la bretxa salarial de gènere i aconseguim condiciones laborals de contractació, promoció i remuneració dignes.

Vaga de consum: Parar de consumir. Volem construir estratègies de consum alternatiu, que respectin els nostres drets i les nostres vides.

Vaga estudiantil: Parar en els col·legis, instituts i universitats. Que el sistema educatiu en totes les seves etapes sigui un espai en el qual es creixi en equitat i igualtat social.

Ara més que mai plantem cara a l’ordre patriarcal, racista, capitalista i depredador amb el medi ambient, i proposem altres vides i un altre món radicalment diferent. Volem avançar cap a un model econòmic que no es basi en la divisió sexual del treball, que sigui social i ambientalment sostenible i que defensi a les persones enfront de l’acumulació de capital i els beneficis del mercat.

No oblidem que aquesta mobilització és possible gràcies a la lluita de dones activistes que s’han mobilitzat al llarg dels anys per a aconseguir la igualtat real, i visibilitzar els drets que la història patriarcal ens ha negat durant mil·lennis.

Ara més que mai, el moviment feminista pretén reclamar igualtat d’oportunitats i de drets mitjançant aquesta mobilització multitudinària, continua i transversal, i totes nosaltres ens sumim a aquesta lluita que creix de forma imparable.

Suma’t!

Manifestació a Palma, divendres 8 de març a las 19:00h. Plaça Espanya.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies