Amics de la Terra promourà una protesta ciutadana per la decisió del Govern Balear amb el Decret Llei del ciment

Des d’Amics de la Terra considerem gravíssima i un pas enrere l’actuació del Govern de les Illes Balears amb l’aprovació del Decret de Llei que permet a les grans empreses hoteleres i constructores continuar omplint les Illes de ciment, i fins i tot els eximeix de la necessitat de llicència per a fer-ho, n’hi ha prou amb una declaració “responsable”.

Exemplifica tot el contrari al que s’havien compromès a fer – i incloïen en els seus programes electorals – els diversos partits que conformen el Govern Balear: PSOE, Més i Podemos.

Des de la nostra entitat ecologista considerem un despropòsit i una involució aquesta mesura que pretén recuperar una normalitat a qualsevol preu i no ens expliquem com partits que suposadament pretenen que la sostenibilitat sigui la seva bandera, es dobleguin als interessos de l’oligopoli de sempre i acceptin els aplaudiments de l’extrema dreta.

La situació post coronavirus entenem que serà complicada, però s’hauria d’aprofitar el moment actual per a iniciar un canvi de model econòmic i social a les nostres Illes, reclamat per milers de persones. En canvi, s’estan prenent mesures pròpies de partits de la dreta ultra liberal, per a enfortir els interessos d’uns pocs, ignorant totalment la sostenibilitat i els interessos de la ciutadania.

Tot el treball reglamentari de l’anterior legislatura (Llei de Residus, de Canvi Climàtic i Transició Energètica, …) es tiren per la borda per a acudir al rescat del gran capital sense analitzar moltíssimes altres alternatives per a superar aquesta crisi.

Amics de la Terra hem decidit promoure una campanya ciutadana en protesta per la decisió del Govern Balear i, malgrat l’actual estat d’alarma, estudiarem les vies alternatives de protestes que es posaran en marxa aquests pròxims dies amb l’objectiu de pressionar al Govern perquè recapaciti, es retracti i procedeixi a la retirada del Decret Llei.

Des d’Amics de la Terra també recordem que entitats ecologistes, socials, feministes i de l’agroecologia estan impulsant des de la setmana passada el manifest i les propostes de “La vida en el centre. Per una transició ecosocial”, i recollint centenars d’adhesions de persones i col·lectius de totes les Balears.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies