Amics de la Terra presentem al·legacions a l’addenda del projecte de restauració de la pedrera d’Establiments

-Des d’aquesta entitat ecologista ja vam presentar al·legacions al projecte de restauració en 2019 per tal d’evitar voladures.

-Amics de la Terra advertim que l’addenda que ara presenta la promotora per a l’alternativa 4, és una operació d’imatge i suposa un risc a futur.

-Amics de la Terra considerem que l’alternativa de restauració més apropiada és la número 3, acompanyada d’una sèrie de suggeriments per la nostra part.

Amics de la Terra Mallorca ha tornat a presentar una sèrie d’al·legacions al projecte de “Restauració de la pedrera Sa Garrigueta Rassa”, ubicada en Establiments (Palma), dirigides a la Direcció General de Política Industrial, després que l’empresa promotora ha modificat el projecte amb una addenda i aquesta es trobi en exposició pública.

Aquesta entitat ecologista ja vam presentar al·legacions en 2019, en trobar que l’alternativa de restauració nº4 (la preferentment desitjada per l’empresa), no era admissible, ja que suposava noves voladures i reprendre una activitat extractiva i de comercialització del material.

Amb aquesta present addenda, la promotora continua plantejant com prioritària l’alternativa 4, però sense comercialització i, en principi, sense voladures, encara que deixa la porta oberta a aquestes, amb a una hipotètica autorització futura per part de l’autoritat competent.

Amics de la Terra considerem que aquest nou plantejament és una operació d’imatge i un risc a futur, ja que no es descarten definitivament les voladures i és una opció poc realista per part de l’empresa, la qual admet un increment dels costos.

Per tant, des d’aquesta entitat ecologista sol·licitem a la DG de Política Industrial que, per una banda, denegui l’autorització per dur a terme l’alternativa 4 de restauració, i per altra banda, que insti a l’empresa a desenvolupar l’alternativa 3, la qual no contempla cap tipus de voladures.

A més, Amics de la Terra hem inclòs una sèrie de consideracions a la citada alternativa 3 que considerem més adient, com són la reducció del període de restauració, el seguiment de l’increment del trànsit de vehicles pesants, contemplar possibles compensacions als veïnats, limitar en el temps la comercialització dels àrids ja extrets que es troben acumulats dins la pedrera per evitar possibles extraccions encobertes, i mesures per a la revegetació de la zona incloent-hi protecció contra les cabres i mesures per afavorir la colonització de vegetació rupícola en les fissures del talús superior.

  • El document complet d’al·legacions presentat per Amics de la Terra Mallorca a la DG de Política Industrial de la Conselleria de Sectors Productius del Govern de les Illes Balears, es pot consultar [aquí].
At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies