Amics de la Terra presenta propostes a la llei de residus

Amics de la Terra presenta propostes a la llei de residus per potenciar el paper municipal i fomentar el compostatge i els sistemes de retorn dels envasos

Aquest matí Amics de la Terra ha presentat unes propostes a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca dins del termini de la participació pública prèvia a la proposta de Llei de Residus i Sòls Contaminats de les Illes Balears.

Amics de la Terra advoca sobretot per a la prevenció dels residus, la recollida selectiva de la matèria orgànica i el seu posterior compostatge, així com la introducció dels sistemes de dipòsit i retorn per als envasos de begudes i la prohibició total de les bosses de plàstic. A més proposa fomentar la reparació i reutilització d’aquells objectes actualment dissenyats per tenir una vida curta mitjançant l’obsolescència programada, o mesures per evitar el malbaratament dels aliments encara en bon estat.

Prenent les mesures proposades es podria reduir més de la meitat dels residus que actualment acaben en la incineradora en el cas de Mallorca o l’abocador en el cas d’Eivissa.

Aportacions a la Llei balear de residus (cat)

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies