Amics de la Terra presenta al·legacions contra la llicència de ses Fontanelles

Amics de la Terra ha presentat al·legacions contra la sol·licitud de llicència d’activitat per a un macrocentre comercial a Ses Fontanelles. En opinió del grup ecologista, l’empresa Unibail Rodamco Palma, SL podria haver incorregut en un frau de llei, en tramitar el projecte sota la rúbrica de “aparcament subterrani i superfície, urbanització interior i locals sense ús determinat”, cosa que, de cap manera, es correspon amb la realitat. La finalitat última seria evitar complir amb l’exigència legal d’obtenir una llicència prèvia de gran establiment comercial.

L’expedient d’aquest macrocomplex es troba ple de situacions anòmales. Digne és de recordar que l’alcaldessa de Palma en aquell temps, Catalina Cirer, va donar via lliure al projecte quan ja es trobava en funcions. També és molt cridanera la rectificació que va tenir lloc pel que fa a la delimitació de la zona marítim terrestre, que, originàriament abastava la zona on es pretén edificar, pel seu caràcter de zona humida interrelacionat amb la zona litoral, i que sorprenentment va ser modificat amb posterioritat, atenent la petició dels promotors.

Especialment sagnant és el fet que l’empresa matriu, Unibail Rodamco, a la seva pàgina web afirma textualment “trobar compromesa amb el desenvolupament sostenible, complint amb tota la legislació social i ambiental de rellevància, amb el propòsit d’aconseguir un creixement econòmicament eficient, social i ambientalment sostenible en totes les seves activitats i projectes “. Destruir l’única albufera de Palma no sembla avalar aquest propòsit.

Aquí podeu veure les al·legacions presentades:

Alegaciones ses Fontanelles

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies