Amics de la Terra presenta al·legacions contra el megaparc de Cap Blanc a Llucmajor

18 maig 2016

(Foto: zona on es preveu la projecció del parc, font:AraBalears)

Amics de la Terra Mallorca ha presentat aquest matí al·legacions a la Comissió Balear de Medi ambient contra el projecte de megaparc fotovoltaic que ocuparà 50 Ha en el municipi de Llucmajor.

Amics de la Terra considera que les dimensions del parc fotovoltaic projectat són totalment desproporcionades en un territori insular limitat com el nostre. L’impacte paisatgístic seria enorme. A més hi ha un altre parc fotovoltaic previst d’uns 25 Ha a la mateixa zona. Amics de la Terra ja preveia el problema d’acumulació d’instal•lacions en les al•legacions presentades l’any passat a la modificació del Pla Sectorial d’Energia de les Illes Balears en la qual va demanar delimitar tant la grandària dels parcs com la distància entre ells.

La zona on es preveu la instal•lació està molt prop de la Marina de Llucmajor i envoltada de zona boscosa d’alt valor ambiental, així com d’altres espais protegits. És una zona emblemàtica per al turisme local i visitant d’una gran bellesa i riquesa en biodiversitat. És un espai d’alt valor ornitològic i alberga espècies protegides d’aus com la Milana, a més d’altres espècies de flora endèmica i fauna d’interès especial com la tortuga mediterrània.

Considera que la potència contemplada és contraria a un model desitjable de generació distribuïda que evita noves infraestructures de transport d’energia i les pèrdues i ineficiències associades.

Amics de la Terra proposa apostar per un model d’ordenació de les energies renovables més descentralitzat i menys impactant al territori, donant prioritat a les petites i mitges instal•lacions, juntament amb la instal•lació de plaques fotovoltaiques pel autoconsum.

Per tot això Amics de la Terra ha sol•licitat a la Comissió Balear de Medi ambient de desestimar el projecte, així com l’estudi mediambiental presentat.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies