Amics de la Terra participa en l’Aliança per l’Emergència Climàtica a Mallorca i a la Vaga Mundial pel Clima

  • Presentació de L’Aliança per l’Emergència Climàtica a Mallorca:

Els principals grups ecologistes de Mallorca –Amics de la Terra Mallorca, Extinction Rebellion Mallorca, Greenpeace Illes Balears, GOB Mallorca, Fridays for Future Mallorca, Moviment Ecolocal Mallorquí – MEM, Plataforma Antiautopista de Campos, Terraferida, i altres associacions i sindicats com CGT Illes Balears, Entrepobles, SOM Sindicalistes Balears i ATTAC Mallorca – hem constituït aquest passat dissabte l’Aliança per l’Emergència Climàtica a Mallorca.

La primera acció de l’Aliança ha estat adreçar-nos als ajuntaments de l’illa per demanar-los que aprovin una Declaració d’Emergència Climàtica que, entre d’altres, suposi el compromís de reduir al màxim les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) amb efecte immediat i amb la fita d’arribar a un balanç zero net d’emissions de GEH no més tard de 2040, si pot ser abans de 2035, i la reducció l’any 2030 del 65% d’emissions d’aquests gasos respecte a les de 1990.

Els membres de l’Aliança instem els municipis a “incorporar i desplegar de manera immediata la nova Llei 10/2019 de canvi climàtic i transició energètica” però els demanem que vagin més enllà i adoptin mesures concretes i urgents en matèria de desclassificació de sòls urbanitzables, contenció de la mobilitat, protecció del sòl rústic i foment de l’agricultura ecològica.

En una primera ronda de contactes, tenim previst adreçar-nos als principals 6 ajuntaments (del total de 53 de l’illa): Palma, Calvià, Manacor, Inca, Llucmajor i Marratxí.

  • Pots accedir al Manifest clicant [aquí] i veure com va cobrir IB3 Notícies la roda de premsa on vam presentar aquesta Aliança [aquí].
  • En el següent enllaç pots trobar el model PDF descarregable de la Moció que s’està presentant als ajuntaments per part de l’Aliança per l’Emergència Climàtica de Mallorca, com a part de la nostra aposta per la transparència.
  • En cas que t’interessi presentar la moció al teu Ajuntament, posa’t en contacte amb l’Aliança alianzaemergenciaclimaticama@gmail.com

 

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies