Amics de la Terra participa a la Plataforma contra els megacreuers i la Jornada Internacional sobre aquest tipus de turisme

Des d’Amics de la Terra Mallorca fa temps que demanem el canvi de model d’aquest tipus de turisme, i la declaració del Mediterrani com zona ECA (zona de control d’emissions atmosfèriques contaminants ocasionades per vaixells – Zones especials en virtut del Conveni MARPOL- Annexo VI. Organització Marítima Internacional), com ja ho són el mar Bàltic, el mar del Nord, part del Carib i dels Estats Units des de fa anys.

Enguany aquestes demandes cobren més força, ja que s’ha creat la Plataforma contra els megacreuers, que agrupa un bon grapat d’associacions de veïns, i d’entitats ambientals i socials. Entre totes vam difondre recentment el “Manifest contra els megacreuers” i vam crear la Campanya de recollida de signatures amb l’objectiu d’arribar a les 10.000 signatures abans del 15 de juliol (objectiu superat àmpliament) per demanar a l’administració reunions on treballar cap al canvi. El suport rebut per la part de la ciutadania ha estat molt inspirador i a les Xarxes socials el hashtag #NoMésMegacreuersaPalma ha estat molt popular.

 

Encara hem de veure si les diferents administracions ens confirmen les reunions, però mentrestant, les entitats d’aquesta nova plataforma hem organitzat la “Jornada internacional sobre turisme de megacreuers: limitar o morir d’èxit?”

El programa és ben interessant, ja que també comptem amb experts i entitats de països on aquesta lluita va arribar a bon terme, i dels que segur podem aprendre molt. També xerrarem de la situació a nivell estatal i local, finalitzant amb la co-creació de propostes de futur.

Aquesta jornada gratuïta, es durà a terme divendres 26 de juliol, de 09:30 a 14:00 h, al centre Flassaders de Palma.

Cal inscripció prèvia: aquí

 

 

 

Aquí pots llegir les accions prèvies a les quals Amics de la Terra hem participat i impulsat des de fa anys, demanant mesures per minimitzar la contaminació dels creuers:

Juliol 2018

Amics de la Terra Mallorca insta a L’Autoritat Portuària de Balears a realitzar estudis rigorosos sobre els efectes dels creuers per a la salut ciutadana

Maig 2018.1

Proposem 5 mesures concretes per minimitzar la contaminació dels creuers.

Maig 2018.2

Exigim mesures per evitar l’abocament de combustibles dels creuers

Maig 2018.3

Denunciem que l’aposta de l’APB pels creuers només té en compte els suposats beneficis econòmics de l’activitat

Nov 2017

Denunciem els impactes de la saturació i massificació turística i la intensificació del turisme de creuers

Juliol 2017

Amics de la Terra considera urgent analitzar l’impacte i posar límits al nombre de creuers que visiten Palma

Juny 2016.1

Amics de la Terra alerta de l’impacte dels megacreuers

Juny 2016.2

Junt a altres ONG europees demanem la reducció de la contaminació de l’aire d’origen naval en el Mediterrani

 

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies