Search
Close this search box.

Amics de la Terra organitza una jornada de custòdia del territori en Son Torrella

-Aquesta jornada ha format part de la II Setmana de la Custòdia del Territori de les Illes Balears de la ICTIB.

-Una trentena de persones vàren participar en la jornada fent treballs de conservació del bosc.

-L’acord de custòdia que Amics de la Terra té signat amb la propietat de la finca permetrà l’organització de més activitats participatives aquest hivern.

-Els assistents han gaudit d’una xerrada de l’IMEDEA sobre la importància dels pol·linitzadors per als ecosistemes dels boscos.

Amics de la Terra Mallorca hem reprès aquest passat cap de setmana les nostres activitats participatives a l’aire lliure en la finca de Son Torrella, lloc emblemàtic de la Serra de Tramuntana, incorporant mesures de seguretat sanitària per la COVID-19, i amb l’objectiu d’incrementar la biodiversitat i millorar l’estat de conservació de les antigues reforestacions que vam iniciar als anys 90.

Una trentena de participants, distribuïts en petits grups de feina de 3 persones i amb equips personals de protecció (tan sanitaris com de feina), han col·laborat en diverses actuacions dutes a terme a l’àrea de Sa Coma, dins la finca de Son Torrella, al prop del túnel de Monnàber.

Al llarg del matí vam realitzar tasques de protecció amb reixetes altes i poda d’uns 60 petites alzines, reforestades fa uns anys,  i que sofreixen la pressió de les cabres. Es va revisar la tanca metàl·lica perimetral que protegeix aquesta reforestació davant la pressió ramadera i es van plantar una vintena d’espècies mel·líferes autòctones, procedents del viver de Menut i importants per als pol·linitzadors silvestres i per a millorar la biodiversitat de la finca.

Totes les activitats de la jornada han anat acompanyades d’explicacions per part d’Amics de la Terra sobre la importància dels serveis ecosistèmics dels boscos, sobre com es planteja incrementar la biodiversitat d’aquestes antigues reforestacions i també sobre el paper indispensable que realitzen els pol·linitzadors per al funcionament dels ecosistemes, aquesta darrera qüestió, a càrrec de l’equip científic de l’IMEDEA que participa en el projecte LIFE 4 POLLINATORS.

Aquesta jornada és una de les actuacions previstes per Amics de la Terra al llarg d’enguany en la finca de Son Torrella, juntament amb les jornades de control de la plaga del banyarriquer, que està afeblint els alzinars i que vam organitzar a principis de l’estiu, capturant més de 500 exemplars d’ells.

A més, organitzarem altres jornades en desembre per donar continuïtat a la feina començada en 2019 amb l’objectiu d’incrementar la viabilitat i creixement d’una altra antiga reforestació i reduir el risc d’incendi forestal,  al costat oposat de la finca, en la zona de Sa Plana.

Gràcies a totes les persones que van unir-se a Amics de la Terra per la conservació de la Serra i la seva biodiversitat!

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.