Amics de la Terra opinem sobre l’aparcament del carrer Cetre de Sóller

Amics de la Terra considera que abans d’iniciar el projecte d’aparcament del carrer Cetre, l’Ajuntament de Sóller hauria de dur a terme un estudi tècnic de les necessitats reals d’aparcament a Sóller i els voltants, amb una planificació de les localitzacions disponibles i el nombre de places necessàries per a cobrir la demanda, sobretot dels residents. Aquest estudi tècnic hauria de ser el primer pas previ a la redacció d’un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), tal com s’està fent en altres municipis de Mallorca. El pla de mobilitat tractaria de manera global el problema de mobilitat en general a Sóller.

Amics de la Terra reconeix que Sóller té una deficiència de places d’aparcament per als residents, i el carrer Cetre sembla una zona adequada per a ampliar l’oferta d’aparcament actual. També sembla encertat obrir un camí per als vianants des de l’aparcament per a arribar de forma més ràpida a peu a la Gran Via i la Plaça central.

No obstant això, sense un estudi tècnic seriós de les necessitats reals d’aparcament per als residents i el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, Amics de la Terra veu desproporcionat el nombre de places programades en el projecte, més de 400, segons s’ha pogut saber a través dels mitjans de comunicació, a més de que el projecte previst pot causar un impacte visual important. Tampoc Amics de la Terra està d’acord a allunyar la parada d’autobusos existent, que entre altres coses facilita que les persones dels afores del nucli de Sóller puguin acostar-se amb el seu cotxe, aparcar i usar el transport públic per a desplaçaments a Palma o altres llocs, sempre que existeixi una tarifa d’aparcament raonable per a fer-ho econòmicament viable per a la ciutadania. Amics de la Terra dóna suport a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en la coberta de l’aparcament, que es considera una mesura molt oportuna.

En resum, abans de posar en marxa el projecte del carrer Cetre, Amics de la Terra proposa que l’Ajuntament redacti un informe tècnic sobre les necessitats reals d’aparcament de la població local, com a pas previ a la redacció i aprovació d’un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. En qualsevol cas, s’ha de reduir la grandària i l’impacte visual del projecte previst i mantenir la parada d’autobusos en la seva localització actual.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies