Search
Close this search box.

Amics de la Terra Mallorca i Eivissa llancen vídeos participatius per a la transformació social i l’acció pel clima

En el marc d’un projecte més ampli sobre educació per a la transformació social amb el suport de la DG Cooperació-Conselleria d’Afers Socials i Esports, del Govern de les Illes Balears, Amics de la Terra Eivissa i Amics de la Terra Mallorca han duit a terme diverses activitats participatives durant aquests darrer mesos.

Pel proper 22 de març de 18:30 a 20h, aquesta entitat ecologista organitza un seminari digital sobre el cas d’èxit de la comunitat energètica de “Arroyo Alumbra”, una oportunitat per conèixer l’experiència de la mà d’una de les seues principals impulsores. Energia comunitària en clau veïnal, ecofeminista i participativa.

Més informació i inscripcions aquí: https://www.amicsdelaterra.org/dimecres-22-marc-webinar-amb-la-comunitat-energetica-arroyo-alumbra-ecofeminisme-xarxa-veinal-i-energia-comunitaria/

Dins aquest mateix projecte s’han realitzat diverses visites formatives a Eivissa i a Mallorca, entorn de la sobirania alimentària i l’agroecologia, per una banda, i la sobirania energètica i democratització energètica per l’altra, amb l’objectiu de contribuir a enfortir els coneixements i l’anàlisi crític de la ciutadania participant i empoderar-la com agent transformador, solidari i actiu contra el canvi climàtic.

Les visites de formació/acció han tingut una exitosa afluència de ciutadanes i ciutadans que han après conceptes clau i han pogut veure solucions pràctiques per poder aplicar-les directament a les seves vides quotidianes, de l’escala individual a la col·lectiva, per front a l’emergència climàtica i als impactes que es generen tant aquí a les Illes com a països del Sud Global.

Com a resultat de les visites i fotoaccions durant aquestes, Amics de la Terra ha llançat dos vídeos col·laboratius amb les persones participants i que visibilitzen i promouen l’acció de la població amb solucions a l’abast de tothom. Pots veure’ls aquí:

També s’ha realitzat un vídeo-muntatge on es visibilitzen exemples i testimonis amb veus empoderadores de dones del Sud Global i de dones de les Balears, on es dibuixa un fil conductor ecofeminista amb potencial inspirador i de transformació, cap a un futur més solidari, sostenible i just, per les persones i el planeta.

Pots veure les veus d’aquestes dones transformadores de companyes i activistes d’Amics de la Terra Palestina, El Salvador, Uruguai, Filipines, Costa Rica, Eivissa i Mallorca, aquí:

Des d’Amics de la Terra considerem clau afavorir la construcció d’una ciutadania més participativa, crítica i sobirana davant de les dinàmiques actuals de dependència energètica i alimentaria, capacitada i mobilitzada per poder exigir canvis transversals i començar a implementar alternatives a nivell individual i col·lectiu  per a una  transformació progressiva de les realitats actuals.

Per un futur més just, verd i solidari – De totes per a totes i del local al global!

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.