Amics de la Terra Mallorca col·labora amb la campanya “LloscaxLlosca 2018”

Amics de la Terra Mallorca col·labora amb la campanya “LloscaxLlosca 2018”

Amics de la Terra Mallorca es va sumar a la campanya ‘LloscaxLlosca‘, iniciativa de “No más colillas en el Suelo Mallorca (NMCS)” que enguany es va dur a terme del 13 al 23 d’agost.

Si bé va ser una campanya específica de recollida de llosques per conscienciar del problema generat per aquest tipus de residus en el medi natural, des d’Amics de la Terra Mallorca ens vam sumar utilitzant-ho com la punta de l’iceberg a través de la qual visibitlizar encara més la contaminació per tot tipus de residus que solen ser d’un únic ús (des d’envasos plàstics a tovalloletes humides).

Associacions com Amics de la Terra Mallorca i Ondine, hem col·laborat amb la recollida de llosques  organitzant esdeveniments de neteges de platges, així com divulgant el projecte en Xarxes Socials i premsa.

NMCS va coordinar la campanya des de les xarxes socials, lloc on la campanya va obtenir també suports de més associacions ecologistes i on qualsevol usuari de xarxes socials, durant els 10 dies de campanya, podia pujar la seva foto de recollida de burilles utilitzant el hashtag #LloscaxLlosca i indicant ubicació, participant així de manera directa cada vegada que anava a la platja en el seu temps lliure.

Per part d’Amics de la Terra Mallorca, vàrem organitzar una recollida de llosques i altres residus el 20 d’agost a la platja d’es Penyó (al costat de Ciutat Jardí, Palma), a la qual van assistir unes 50 persones. Les llosques recollides en ampolles es van afegir al recompte que NMCS estava duent a terme, i la resta de residus recollits en borses reutilitzades (uns 40 L) es van disposar en els contenidors corresponents.

La convocatòria va fer referència també a la importància de portar begudes i menjar en envasos reutilitzables, per conscienciar sobre el concepte de Residu zero.

En total, la campanya LloscaxLlosca 2018 ha clausurat amb uns resultats estupends: més de 100.000 llosques recollides de 83 platges de Mallorca gràcies a 65 voluntaris en tan sols 10 dies. En 2017 es van recollir 60.000 llosques de 61 platges.

Enhorabona per la iniciativa a NMCS i gràcies a tots els participants! Entre tots aconseguim que menys residus acabin abandonats en el medi natural.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies