Amics de la Terra Mallorca clausura la formació sobre Autoconsum Energètic amb la visita a un parc fotovoltaic en Campos

Amics de la Terra Mallorca va clausurar aquest cap de setmana la formació que va organitzar sobre “Autoconsum: el ciutadà com a agent actiu per a la transició energètica”, en la qual han participat una quarantena de persones tant en la part teòrica-pràctica, com en la visita de camp.

Al llarg d’aquesta formació, experts enginyers industrials, economistes i consultors energètics, han desgranat tots els aspectes necessaris a tenir en compte per a realitzar una instal·lació d’autoconsum energètic en domicilis, ja tinguin connexió a la xarxa o estiguin aïllats.

Dimecres passat va ser el torn d’Àngel Gallego i Àngel Amengual explicant aspectes legals, passos de tramitació, components de la instal·lació i consells útils.

Aquest cap de setmana en canvi, van ser Jordi Quer i Miquel Galmés, representant de la Unió Espanyola Fotovoltaica a Balears (UNEF) el primer i consultors energètics tots dos, els qui van formar, durant la visita a una instal·lació fotovoltaica en Campos, dels aspectes de funcionament, monitoratge, mesures compensatòries per a reduir l’impacte visual, mesures preventives per a estalviar-nos problemes amb el cablejat, càlcul de distàncies entre panells, càlculs i estimacions sobre el nombre d’instal·lacions (tant d’autoconsum, com de petites i mitjanes – inferiors a 4 Ha i 4 MW) necessàries per a aconseguir una transició i una sobirania energètica a Mallorca.

La instal·lació fotovoltaica en la qual es va desenvolupar la visita era també interessant des del punt d’aprofitament d’un territori degradat, estant situada sobre una antiga pedrera de marès. És de participació mixta, produeix 1,2 MW i funciona des de fa més de 10 anys.

Aquesta formació forma part del projecte que Amics de la Terra Mallorca ve desenvolupant amb la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears, sobre “Sensibilització i educació per a reduir el canvi climàtic, la dependència del petroli i els seus impactes als països empobrits”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies