Amics de la Terra Internacional porta a la petroliera Shell a judici!

-Comencen en Països Baixos les audiències per històric litigi climàtic.

-Amics de la Terra al costat de milers de co-querellants i persones de tot el món exigim a Shell que deixi de destruir el clima.

Comença la demanda judicial sense precedents interposada contra Shell en els tribunals de Països Baixos, amb audiències públiques l’1, 3, 15 i 17 de desembre a la Haia. En cas d’obtenir un dictamen favorable, el tribunal obligaria a Shell a reduir les seves emissions de CO₂ d’acord amb l’Acord de París sobre el clima.

Aquest cas és HISTÒRIC, ja que podria establir un poderós precedent legal.

Shell, una de les 10 empreses més contaminants a escala mundial, porta més de 60 anys emetent enormes quantitats de gasos d’efecte d’hivernacle i sent conscients del que implicava, per persones i planeta.

 

En similitud al cas històric d’Urgenda, on es va aconseguir que els tribunals obliguessin un país a reduir les seves emissions per a adaptar-se a l’Acord de París, aquest judici que impulsen els nostres col·legues d’Amics de la Terra Països Baixos i Amics de la Terra Internacional, pot aconseguir la fi de la impunitat de multinacionals dels combustibles fòssils, obligant-los a reduir les seves emissions en la mateixa línia.

La nostra federació ecologista internacional fa dècades que treballa la batalla contra aquestes grans multinacionals contaminadores i extractivistes, i commemora la mort de Ken Saro-Wiwa com un dia de solidaritat amb les víctimes de les activitats de la mineria, el gas i el petroli.

Al final d’aquesta publicació pots llegir algunes de les notícies al respecte.

En Amics de la Terra Mallorca emprem aquest històric cas, que ara inicia nova etapa als jutjats, als nostres tallers educatius que impartim sobre Justícia Climàtica, per visibilitzar la feina que fan els defensors i defensores ambientals del Sud Global, com les companyes d’Amics de la Terra Nigèria, i els impactes que té la nostra dependència del petroli als països empobrits i en la crisi climàtica global.

 

Aquesta dramàtica situació de l’explotació de Shell al Delta del Níger queda recollida en el vídeo Foc Verinós, que emprem com material didàctic i de sensibilització als nostres tallers.

  • Més informació en la web de la nostra coordinadora estatal:

Shell a juicio: Comienzan en Países Bajos las audiencias por histórico litigio climático

«Sin limpieza no hay justicia» fracasa la limpieza de la contaminación causada por Shell en el Delta del Níger

El Tribunal agiliza la demanda contra Shell a través del escrutinio público

Las 8 maneras de atentar contra el clima de Shell

Demandamos a Shell por su contribución al cambio climático

Unidos contra Shell, próximos pasos

Únete contra Shell

Demanda histórica contra Shell por su falta de acción ante el cambio climático

Shell, ¡Limpia este desastre!

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies