Amics de la Terra felicita el Govern per les modificacions proposades en la llei agrària

Des de la perspectiva ambiental, Amics de la Terra veu una millora significativa en les modificacions proposades pel Govern Balear en la presentació de la nova Llei Agrària, a l’espera de veure el text concret de l’esborrany. Algunes de les propostes del Govern Balear són reivindicacions que portem anys impulsant en la nostra organització.

Sembla que el Govern Balear té la intenció de prohibir la sembra d’organismes modificats genèticament (transgènics) a les Illes Balears, una vella reivindicació d’Amics de la Terra, i que ara és possible dur a terme gràcies a una modificació de la legislació europea. El cultiu de blat de moro transgènic a Mallorca posa en risc el cultiu de blat de moro ecològic o de varietats locals per la possible contaminació genètica.

Promoure l’ús de compost per a la protecció de la fertilitat del sòl és una altra gran reivindicació d’Amics de la Terra. Actualment es crema la major part de la matèria orgànica a l’aire lliure amb la conseqüent molèstia per als veïns, o acaba en la incineradora on es crema aquest valuós material juntament amb la resta dels residus causant contaminació atmosfèrica.

Donar prioritat als productes locals de proximitat, de qualitat i de temporada en la compra pública és un gran avanç per recolzar l’agricultura local.

Reconèixer la importància de les races autòctones i les varietats locals és també una bona notícia per promocionar una agricultura més sostenible.

Són unes quantes millores que sembla que s’incorporaran en l’esborrany de la modificació de la Llei. El que no hem vist esmentat fins ara i falta incloure expressament són: més suport per a l’agricultura ecològica i més acció per lluitar contra el canvi climàtic, tal com proposa la Política Agrària Comuna (PAC) fent una gestió sostenible dels recursos hídrics i energètics. És necessari fer més èmfasi en la modernització dels sistemes de reg i la millora en l’aigua depurada per permetre el seu ús en l’agricultura.

Amics de la Terra presentarà més propostes en aquesta línia una vegada que surti l’esborrany del text de la Llei. De mentre felicita el Govern Balear per les línies d’actuació que proposa.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies