Amics de la Terra donem suport a les mesures de mobilitat de l’Ajuntament de Palma

-No obstant això, censurem l’absència d’interlocució amb la regidoria de mobilitat.

Amics de la Terra Mallorca donem suport a les decisions de l’Ajuntament de Palma en matèria de mobilitat que es van fer públiques dia 10 de juny.

Considerem que es tracta d’un pas endavant molt important en la direcció de fer una ciutat més amable per a la ciutadania i reduir la contaminació atmosfèrica i acústica. S’eliminarà el que tècnicament es denomina “trànsit d’agitació”, que és el que origina la cerca d’aparcament, i que té una enorme rellevància quantitativa (entre el 15% i el 30% del total de vehicles circulant).

Els aparcaments subterranis que existeixen en la corona de les avingudes són més que suficients perquè pugui accedir-se a qualsevol lloc del centro en molt poc temps utilitzant mitjans sostenibles. Totes les ciutats avançades estan adoptant mesures similars, i l’experiència demostra que la reacció inicial que puguin suscitar es dilueix amb el pas del temps, en ser conscient la ciutadania dels grans avantatges que suposa limitar el trànsit motoritzat dels carrers del centre.

No obstant això, el permetre l’accés de motocicletes i ciclomotors a les zones ACIRE suposa un gravíssim error i una contramesura, que ja s’ha demostrat perverteix les finalitats que es busquen, per la qual cosa la nostra associació sol·licita a l’Ajuntament que reconsideri aquesta permissivitat injustificada, puix que el soroll de les motocicletes i ciclomotors constitueix un factor summament negatiu per a la qualitat de vida a la ciutat.

D’una altra part, Amics de la Terra manifestem el nostre desgrat davant la política del departament de mobilitat de l’Ajuntament, ja que la participació de les entitats que lluiten per una ciutat més habitable és merament testimonial. L’associació recorda l’època del regidor Vallejo, pertanyent a un partit que no se significa pels seus avanços en matèria de mobilitat, qui, no obstant això va mantenir una interlocució fluida, permanent i activa amb els citats grups, el que no succeeix en absolut en el moment actual.

A títol de exemple, fa més d’un any que es van formular diverses preguntes al regidor, relacionades amb la mobilitat, que encara no ha respost. Tampoc es convoca la Mesa de Mobilitat que es preveu en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible vigent. Resulta lamentable que qüestions secundàries i fàcilment evitables entelin una gestió més que positiva en el seu conjunt.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies