Amics de la Terra demana a l’Ajuntament de Palma que es mantenguin les terrasses en la calçada

Amics de la Terra Mallorca demana a l’ajuntament de Palma que no suprimeixi les terrasses en la calçada, i que l’espai que aquesta mesura proporciona s’alliberi de les voreres, per a benefici dels vianants, especialment d’aquells amb necessitats especials de mobilitat.

Aquesta organització considera que l’accessibilitat sí que és un dret universal avalat per diferents convencions internacionals, mentre que no existeix cap consagració legal del dret a aparcar el cotxe a la porta del propi domicili.

Aprecia també que la justificació esgrimida per l’Ajuntament per a no prorrogar el règim actual manca absolutament de fonament. Que comenci el curs escolar no té per què condicionar els criteris sobre aparcament.

Amics de la Terra afirma que l’Ajuntament de Palma hauria de començar a prioritzar el dret de la ciutadania a gaudir dels espais públics, sobre el d’aparcar. Si no canvia aquesta visió, poc s’haurà avançat en la consolidació d’un model de ciutat que prevalgui les necessitats essencials i el confort de les persones del carrer sobre els inveterats privilegis del cotxe, difícilment justificables en els temps en què vivim.

Aquesta gradual devolució de les prebendes concedides als vehicles de motor, encara que suposi conflicte inicialment, redundarà en un augment de la qualitat de vida, tal com ha succeït en països avançats. En ells, la qualitat de vida de la ciutadania en general, i no de la motoritzada, constitueix la font principal d’inspiració de les polítiques públiques.

A títol d’exemple, a Holanda es van produir veritables commocions, i fins i tot revoltes i enfrontaments populars en els anys 60 i 70, (vegeu el documental de 10’ sobre el barri de Pijp, a Amsterdam www.youtube.com/watch?v=YY6PQAI4TZE -subtitulat en anglès, però comprensible per les imatges-). Quan es va decidir invertir l’estat de coses preexistent, la població va percebre gairebé immediatament que aquestes mesures beneficien a la societat en general i són extremadament positives.

Per això, Amics de la Terra insta l’Ajuntament de Palma a reconsiderar la decisió de retornar privilegis al cotxe en perjudici de la ciutadania.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies