Search
Close this search box.

Amics de la Terra continuem amb les jornades de conservació a Son Torrella

-La nostra entitat ecologista ha fet tasques de manteniment de la reforestació aquest cap de setmana.

-A finals de maig començarem a preparar la campanya contra el banyarriquer als alzinars de la finca.

La Custòdia del Territori facilita la participació social en la conservació de la biodiversitat de la Serra.

Dins del marc de l’Acord de Custòdia del Territori que Amics de la Terra Mallorca té amb la propietat de Son Torrella, hem organitzat una activa i participativa jornada de conservació a la finca.

Aquest passat cap de setmana, una desena d’activistes de la nostra entitat ecologista van reprendre tasques de conservació a la zona de la finca anomenada Sa Plana, i que havien quedat pendents des del passat desembre, moment al qual l’entitat va aturar les seves activitats participatives per complir amb les mesures de seguretat sanitària per la COVID.

Gràcies a aquest acord amb la propietat de la finca, Amics de la Terra treballem per apropar la ciutadania a la importància dels ecosistemes de la Serra de Tramuntana i la seva biodiversitat, de forma activa i participativa.

Les tasques de seguiment i manteniment de les reforestacions més antigues, la realització de noves intervencions amb espècies arbustives mel·líferes autòctones, la revisió de la tanca perimetral que protegeix contra la pressió ramadera de les cabres, la fabricació i ubicació de trampes casolanes per lluitar contra el banyarriquer de l’alzina, i altres activitats d’educació ambiental són algunes de les actuacions que Amics de la Terra hem dut a terme durant el 2020 i tenim previst continuar durant el 2021.

Amb l’arribada de la primavera i l’increment del risc d’incendi forestal, Amics de la Terra i els nostres activistes (en grups petits limitats a 10 persones amb compliment de les restriccions vigents) tornem a posar-nos els guants de feina per contribuir a la gestió forestal i la conservació de la biodiversitat d’aquest indret al cor de la Serra de Tramuntana.

Enguany, les nostres activitats comptaran no només amb la col·laboració del Consorci de la Serra de Tramuntana, sinó també algunes d’elles incorporaran la participació de Tramuntana XXI, entitat contractada per la propietat de la finca per dur a terme una gestió integral d’aquesta.

Aviat, Amics de la Terra començarem a preparar també la campanya contra la plaga forestal del banyarriquer als alzinars de Son Torrella, després que l’any passat, el nostre projecte pilot al respecte, donés uns boníssims resultats en nombre de captures d’aquests coleòpters i es compartissin les dades amb la Conselleria de Medi Ambient.

Aquests alzinars són d’un valor ecològic immens i estan amenaçats, com tots els de la Serra, per la combinació de factors com el seu envelliment per falta de renovació natural amb noves alzines, l’increment de les sequeres derivades del canvi climàtic, la debilitació amb les plagues forestals i la pressió causada per la superpoblació de cabres.

Des d’Amics de la Terra emfatitzem que aquests boscos són essencials per a la biodiversitat i per  lluitar contra la crisi climàtica i la seva gestió tant a les finques públiques i espais naturals protegits, com a les finques privades (les quals suposen una gran superfície de la Serra) és de total prioritat.

L’objectiu de la nostra entitat és poder combinar tasques que puguin contribuir a la conservació i a la vegada, facilitar la participació social directa en aquest sentit a través de la Custòdia del Territori, perquè una societat que coneix i valora la natura, la protegirà.

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.