Amics de la Terra considera que la Llei Agrària promourà la urbanització del camp en comptes d’incrementar la producció agrària

Amics de la Terra ha presentat una sèrie d’al·legacions i propostes a l’avantprojecte de Llei Agrària promogut per la Conselleria d’Agricultura el suposat objectiu és la dinamització de les activitats agràries de les Illes.

Segons l’avantprojecte de Llei els seus objectius són incrementar la rendibilitat econòmica de l’activitat agrària, reconeixent la seva importància no només per a la producció d’aliments, sinó per la seva rellevància social i beneficis paisatgístics i mediambientals. Amics de la Terra coincideix totalment en la necessitat de recuperar i dinamitzar el sector agrari productiu. De fet Amics de la Terra porta anys promocionant el consum a les Illes d’aliments tradicionals i fomentant l’agricultura local.

No obstant això, Amics de la Terra considera que les activitats complementàries a les agràries que facilita aquesta nova llei, es podran dur a terme en la majoria dels casos sense permisos i obviant la declaració d’interès general que la legislació actual requereix. Les activitats complementàries proposades, en no comptar amb controls suficients provocaran un augment de l’especulació i la construcció en sòl rústic, una de les xacres que venim patint a les Balears i que es pretén perpetuar amb l’excusa de l’agricultura.

No són activitats adequades per als actuals agricultors familiars, la majoria a les Illes, i moltes d’elles tenen molt poc a veure amb l’activitat agrària . L’aposta descarada pel sector equí com a prioritat estratègica amb la consegüent conversió de sòl productiu en pastures per a cavalls i camps de pol, només estarà a l’abast d’unes poques grans finques que podran complementar les instal·lacions amb agroturismes.

La Llei Agrària, increïblement ambiciosa, pretén modificar importants lleis existents com la Llei de Sòl Rústic o la Llei de Conservació d’Espais de Rellevància Ambiental permetent les activitats complementàries que fins ara només es poden dur a terme amb unes tramitacions més exhaustives.

Amics de la Terra considera prioritari que la Llei doni més importància a l’agricultura ecològica que està en auge a les Illes, i aposti clarament per ella en línia amb la Unió Europea la política agrària fomenta decididament l’agricultura sostenible.

Resumint, una Llei que fomentarà l’especulació en el sòl rústic en lloc d’incrementar l’agricultura productiva.

Al·legacions Llei Agraria_Amics de la Terra

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies