Amics de la Terra considera incompatible “Palma Springs” amb l’aeroport

Amics de la Terra considera incompatible “Palma Springs” amb l’aeroport.

Per a Amics de la Terra Mallorca, ha arribat el moment de triar entre l’aeroport o “Palma Springs”

Amics de la Terra Mallorca reitera la seva absoluta oposició al fet que s’instal·li un centre comercial en Ses Fontanelles, per les raons ja conegudes.

A part de les repetides referències a la destrucció ambiental que suposaria respecte a l’última zona humida de Palma, la desaparició de la qual o conversió en parc temàtic hauria de fer-nos avergonyir com a societat, està la qüestió d’arrasar amb el teixit comercial de la ciutat i de la zona.

Però és que a més, Amics de la Terra considera que és materialment impossible una instal·lació d’aquestes característiques, perquè no existeixen ni són possibles infraestructures per a canalitzar i donar cabuda al trànsit motoritzat que suposa una instal·lació com la que es pretén.

Fins i tot en el cas que fossin viables, seria inadmissible dedicar recursos públics, finits per naturalesa, a intentar solucionar un gravíssim problema de mobilitat originat per un projecte privat. Per a l’associació ecologista, el precedent de Fan Mallorca és més que eloqüent per a fer-se una idea del caos que s’originaria.

L’existència de l’aeroport de Palma en la seva proximitat determina que calgui optar per una de les dues infraestructures, ja que no són compatibles. Si s’aprovés el projecte, s’incorreria en una gravíssima irresponsabilitat, perquè els accessos a l’aeroport de Palma (i per extensió, de Mallorca) quedarien irremissiblement col·lapsats.

Amics de la Terra observa amb optimisme la conjunció de forces polítiques, socials i econòmiques en contra del projecte, i espera que, amb independència de l’esdevenir judicial de l’assumpte, la mateixa determini de manera definitiva que no tiri endavant. Adverteix des de, ja que, si no fos així, exigirà les responsabilitats a qui correspongui i on correspongui.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies