Amics de la Terra celebrem l’arribada, al Congrés dels Diputats, de la proposta de Llei contra les prospeccions petrolieres a la Mediterrània

-El Congrés dels Diputats allunya encara més l’amenaça de les prospeccions petrolieres al Mediterrani, en acceptar debatre una llei que el protegeixi a instàncies del Parlament balear.

-Aquesta primera passa és un èxit que ha estat aconseguit gràcies a les mobilitzacions a les Illes Balears, de la societat civil i institucions, al llarg de gairebé la darrera dècada.

Amics de la Terra Mallorca vam formar part des d’un inici de les plataformes “Aliança Mar Blava” i “Marea Blava Mallorca“, juntament amb altres entitats ecologistes, sindicats, Ajuntaments de les quatre illes i altres administracions públiques i part del sector privat.

Al llarg d’aquests anys molta gent va participar amb nosaltres recollint firmes, organitzant taules informatives, mobilitzant-se en les diferents convocatòries, fent pressió a l’esfera pública i política incansablement. A totes elles, gràcies!

La plataforma Aliança Mar Blava celebra com a victòria que el Congrés dels Diputats hagi aprovat tramitar la Proposició de Llei per a la prohibició de les prospeccions d’hidrocarburs en la mar Mediterrània, iniciativa legislativa redactada per aquesta plataforma, a petició del Govern balear, i promoguda pel Parlament balear, on ha comptat amb el suport unànime de tots els grups de la cambra autonòmica.

Aquesta proposta de Llei té com a objectiu prohibir l’exploració, la cerca i l’explotació d’hidrocarburs, o altres substàncies minerals, en el medi marí de la mar Mediterrània sobre el qual l’Estat espanyol tingui jurisdicció. També vol prohibir en aquest espai marí l’exploració per mitjà d’adquisicions sísmiques, sigui quina sigui la finalitat, excepte en el cas que estigui científicament demostrat que s’utilitzen tecnologies completament innòcues per al medi marí.

L’aprovació d’aquesta Proposició de Llei és un dels objectius principals de l’Aliança Mar Blava i aquesta posarà el seu màxim esforç en 2021 per a tractar d’aconseguir-lo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Més informació: web de la plataforma Aliança Mar Blava
  • Més notícies d’Amics de la Terra Mallorca i la feina contra les prospeccions petrolieres:

Marea Blava demana la cancel·lació de les prospeccions a Balears

Amics de la terra fa una cadena humana al parc nacional de cabrera per rebutjar les prospeccions d’hidrocarburs

Unes 300 persones es concentren a Palma contra les prospeccions

Marea Blava Mallorca cerca suport per evitar les prospeccions petrolíferes

Rebem a Spectrum per deixar-li clar que no volem prospeccions a Balears

Recollim un premi per la labor contra les prospeccions: Aliança Mar Blava

Abans del 21 de maig: al·lega contra el projecte de prospeccions i ajuda’ns a aturar-lo!

El corredor de migració de cetacis serà declarat ZEPIM

Èxit: un altre projecte de prospeccions d’hidrocarburs parat

 

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies