Search
Close this search box.

Amics de la Terra celebra el Dia Internacional de les Muntanyes recorrent la finca de Son Torrella

-Una trentena de persones ha participat en aquesta jornada del projecte de Custòdia del Territori que Amics de la Terra desenvolupa en aquesta finca de la Serra de Tramuntana.

-L’arqueòleg Jaume Deyà va acompanyar el recorregut amb interessants explicacions que van remuntar als assistents fins al 2.300 a. C..

Aquest passat diumenge, malgrat la pluja, una trentena de persones va poder gaudir d’un recorregut explicatiu per Sa Coma de Son Torrella sobre el paper d’aquest enclavament de la Serra de Tramuntana en l’àmbit històric i ambiental.

Gràcies a l’Acord de Custòdia del Territori que Amics de la Terra manté amb la propietat de la finca, l’entitat ecologista treballa per a acostar la ciutadania a la importància dels ecosistemes de la Serra de Tramuntana i la seva biodiversitat, de manera activa i participativa.

Al llarg d’aquest 2022, les actuacions han inclòs tasques de poda i manteniment de les reforestacions més antigues, la plantació d’espècies arbustives mel·líferes autòctones importants per als pol·linitzadors, la revisió del tancament perimetral que protegeix les plantacions contra les cabres, el control de la plaga forestal del banyarriquer que afecta els alzinars, i altres activitats d’educació ambiental.

En la seva última jornada d’enguany en la finca, han sumat les amenes explicacions de l’arqueòleg Jaume Deyà, gran coneixedor del patrimoni arqueològic i cultural de la Serra de Tramuntana, molt lligat a la recerca sobre el llegat calcolític de Sa Cova de Son Torrella i el de l’últim assentament islàmic de Mallorca, en el jaciment d’Almallutx, a prop de la finca.

La jornada ha comptat amb la participació d’una trentena de persones que van poder aprofundir sobre la interrelació entre el medi ambient i el desenvolupament de les diferents cultures al llarg de la història.

L’entitat ecologista va incorporar també una explicació sobre la importància de les muntanyes en el cicle de l’aigua i dels ecosistemes de la Serra de Tramuntana, essencials per a la biodiversitat i per a lluitar contra la crisi climàtica i com la seva correcta gestió i conservació – tant en les finques públiques i espais naturals protegits, com en les finques privades (les quals suposen una gran superfície de la Serra) – és de total prioritat.

Des de fa tres anys, el projecte de Custòdia del Territori d’Amics de la Terra en la finca de Son Torrella compta amb la col·laboració del Consorci de la Serra de Tramuntana, i es coordina amb Tramuntana XXI, entitat contractada per la propietat de la finca per a dur a terme una gestió integral d’aquesta.

Uneix-te a Amics de la Terra per a la conservació de la Serra i la seva biodiversitat!

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.