Search
Close this search box.

Amics de la Terra anima cap a l’autoconsum energètic: noves subvencions 2021!

La Conselleria de Transició Energètica del Govern de les Illes Balears ha publicat la primera de les convocatòries d’ajuts d’autoconsum d’aquesta tardor, les quals es poden sol·licitar a partir de dilluns 20 de setembre.

Des d’Amics de la Terra fa anys que anem animant a la ciutadania a empoderar-se com agent actiu en la transició energètica renovable de forma justa per persones i territori, en la lluita contra la crisi climàtica i la pobresa energètica.

Hem organitzat nombroses formacions, taules rodones i visites pràctiques per apropar la finestra d’oportunitats existent per a la societat, d’ençà que l’infame “impost al sol” va derogar-se.

L’Autoconsum energètic, ja sigui individual (a la teulada d’habitatges unifamiliars) o compartit entre veïn/es (al terrat/teulada d’un bloc de pisos), o la creació de comunitats energètiques (compartit entre teulades de col·legis, centres de salut, empreses, etc… i els seus veïn/es, en un radi de 500 metres), són la millor eina per a la democratització i sobirania energètica.

Des d’aquesta entitat ecologista considerem molt positivament que des de la Conselleria de Transició energètica s’hagin emprat els primers Fons Europeus NextGeneration per a accions i ajuts dirigides a la ciutadania, per a reforçar aquesta democratització energètica i contribuir a la recuperació post-COVID de l’economia de les persones.

Des d’Amics de la Terra animem a particulars, associacions de veïn/es, comunitats de propietaris o de veïns, Ajuntaments, empreses grans, mitjanes o petites, entitats i col·lectius, a fer-lo.
Anima’t i dona la passa!

Més facilitats no pot haver-hi!

 

  • Destaquem aquestes dues:
  1. NextG Residencial http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=4863649&coduo=2390767&lang=ca
  1. NextG Térmica http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=4863837&coduo=2390767&lang=ca
  • Si vols més informació sobre el paper de la ciutadania en aquesta transició, et recomanem aquests articles de la nostra web:

[#LaVidaEnVerd] Energia i justícia climàtica: no tenim PLANeta B!

[vídeo] Passa a l’acció climàtica i anima’t a posar en marxa una Comunitat Energètica, a Mallorca!

Amics de la Terra estrenem guia ciutadana per crear Comunitats energètiques, pas a pas

[vídeo] Passa a l’acció climàtica i anima’t a posar en marxa una Comunitat Energètica, a Mallorca!

 

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.