Amics de la Terra anima cap a l’autoconsum energètic: noves subvencions 2020!

Des d’Amics de la Terra Mallorca volem apropar a la ciutadania aquesta finestra d’oportunitats cap a la sobirania energètica i la lluita contra el canvi climàtic.

Com ja vam comentar l’any passat en aquest article, comencen a donar-se les condicions perquè els ciutadans comencin a ser agents actius en la transició energètica cap a un model totalment renovable. Es comencen a donar les condicions tècniques, administratives i econòmiques per a la rendibilitat de les instal·lacions d’autoconsum.

Comencem el 2020 amb la bona notícia que al BOIB número 174, de 28 de desembre de 2019, s’ha publicat la nova convocatòria pública de subvencions per al foment de les instal·lacions d’energia solar fotovoltaica i micro eòlica dirigida a particulars, entitats sense finalitats de lucre, petites i mitjanes, comunitats de propietaris, i associacions empresarials.

Així doncs, la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic, de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, del Govern de les Illes Balears, continua amb les seves mesures d’impuls a l’autoconsum perquè els ciutadans siguin cada vegada més veritables agents actius en la tan necessària transició energètica.

Les característiques d’aquestes ajudes – el termini de presentació de les quals comença el 7 de gener de 2020 – i el seu senzill procediment de sol·licitud poden consultar-se aquí.

A) Per al cas de persones físiques, de forma resumida, aquestes serien les principals característiques:

subvenció del 50% sobre el valor de la inversió admissible de les instal·lacions fotovoltaiques. El valor d’inversió màxima admissible és d’1,80 €/Wp. (watt pic: potència dels panells fotovoltaics).

– La “potència pic” màxima subvencionable és de 3 KWp

– Les sol·licituds de subvenció poden presentar-se del 7 de gener fins al 28 de març de 2020.

– L’execució de les instal·lacions subvencionades haurà de realitzar-se abans del 30 de setembre de 2020

B) Per al cas de comunitats de propietaris, és a dir instal·lacions d’autoconsum compartit que estableix l’RD 244/2019, de 5 d’abril, aquestes serien les principals característiques:

subvenció del 50% sobre el valor de la inversió admissible de les instal·lacions fotovoltaiques i micro eòliques. El valor d’inversió màxima admissible és d’1,50 €/Wp per a instal·lacions de fins a 10 kW, i d’1,20 €/Wp per a instal·lacions de 10 i 25 KWp, i d’1 €/Wp per a la resta.

– La potència pic màxima subvencionable és de 50 KWp

– Les sol·licituds de subvenció poden presentar-se del 7 de gener fins al 28 de març de 2020

– L’execució de les instal·lacions subvencionades haurà de realitzar-se abans del 30 de setembre de 2020.

També s’estableixen subvencions per a les instal·lacions complementàries d’acumulació a base de bateries d’ió liti.

Des d’Amics de la Terra estem a la disposició de la ciutadania per a qualsevol dubte o ajuda necessària en aquest impuls a la sobirania energètica (pots escriure’ns a amics@amicsdelaterra.org)

Pots llegir més sobre la nostra feina a Mallorca en l’àrea de Clima i Energia aquí.

I aquí pots llegir la campanya sobre Energia Comunitària que des de la nostra coordinadora estatal (Amigos de la Tierra España) han desenvolupat.

T’uneixes a la revolució energètica?

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies