Uneix-te al moviment per a recuperar el dret a beure aigua de l’aixeta!
La potabilitat i disponibilitat de l’aigua és un assumpte que ens competeix. La transparència i el control de les dades és una exigència i un dret que ens pertany, tal com es registra a la Resolució 64/292 de les Nacions Unides.
No obstant això, a les Illes Balears hi ha una falta de disponibilitat de dades sobre la qualitat de l’aigua de l’aixeta, la qual cosa provoca confusió i un possible excés en el consum d’aigua embotellada.
Save The Med, Cleanwave i la SEAE (Sociedad Española de Agroecología) estan treballant en aliança per a traçar un plànol de la qualitat de l’aigua de l’aixeta a les Illes Balears, posar aquestes dades a la disposició del públic, avaluar el seu efecte sobre el consum de botelles plàstiques d’aigua i, en última instància, especificar les accions a prendre basades en els resultats.
Per a tenir èxit, necessitem ser la quantitat més gran de persones possible, de tots els municipis de Balears, exigint les dades que són legítimament nostres.
Amics de la Terra Mallorca ja ens hem unit a aquesta iniciativa, com també Fundació Rezero i ONGAWA , i us convidem a participar-hi!
El que et proposem és que personalment enviïs a la companyia / ajuntament una carta d’ofici (que Save The Med, entitat que coordina el projecte, s’encarregarà d’enviar-vos) en la qual se sol·liciten les analítiques completes i així mateix que aquestes siguin facilitades periòdicament i públicament.
Posteriorment, en col·laboració amb experts, Save the Med elaborarà una base de dades amb l’objectiu d’analitzar i fer seguiment als resultats i finalment mostrar-los públicament.
Per a col·laborar en la campanya us sol·licitem que envieu a tupa@savethemed.org un email amb els detalls:
- Nom i cognoms:
- Mail:
- Municipi de residència:
El projecte es durà a terme a les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera i abasta tot el cicle de l’aigua, des de l’origen dels aqüífers fins al tractament plantes i plantes dessaladores per a la gestió de l’aigua per part de l’administració, finalment arribant a l’acció de la ciutadania com a consumidora d’aigua.