Ajornada la Cimera del Clima: però l’acció climàtica no pot esperar

Davant la notícia d’ahir en la qual s’anunciava l’ajornament de la Cimera del Clima COP26 a 2021, des d’Amics de la Terra i la nostra coordinadora estatal Amigos de la Tierra, veiem essencial posposar aquesta cimera fins que sigui segur; la prioritat és salvar vides. També per aquest motiu, les mesures climàtiques i les decisions on prevalguin la justícia social i ambiental no poden esperar.

Som conscients del moment tan difícil que estem travessant com a societat, però això no pot servir d’excusa per a deixar de costat la lluita enfront de la crisi climàtica. Els països industrialitzats no han d’utilitzar l’ajornament per a demorar l’adopció de mesures urgents i proporcionar finançament per a l’emergència climàtica als països empobrits del Sud Global.

Donada la preocupant situació de crisi sanitària mundial produïda pel coronavirus, des de la nostra coordinadora ecologista entenem que és necessari retardar les negociacions de l’ONU sobre el clima a Glasgow. És primordial fer tot el possible per a salvar vides i protegir a la població més vulnerable que més sofrirà les conseqüències d’aquesta crisi. No obstant això, és necessari ser conscient de la magnitud de la crisi climàtica i les seves conseqüències sobre les poblacions més vulnerables. És el moment de fer un gir a les polítiques i centrar-les en la justícia social i ambiental, per a donar resposta tant a la crisi sanitària com a la crisi ecològica i social, totes elles relacionades. Per aquest motiu reclamem l’adopció de mesures urgents de reducció d’emissions i finançament i protecció per als països més vulnerables.

A causa de la urgència de la crisi climàtica, considerem necessari dur a terme la COP26 en la primera meitat de l’any 2021, i que la COP27 continuï ocorrent com estava previst.

Les converses sobre l’emergència climàtica han de celebrar-se tan aviat com sigui segur, sent essencial que es duguin a terme sobre la base que els països del Sud global puguin assistir plenament i exigir les mesures considerades necessàries.

La participació d’aquests països, de la societat civil, que ja es va veure minvada en la COP25 pel canvi d’ubicació, persones expertes i activistes ha de ser primordial.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies