Curs agroecològic – cultiu biointensiu

Vols cultivar els teus propis aliments o aprendre nous mètodes de cultiu agroecològic?
Si t’interessa, des d’Amics de la Terra impartirem diversos cursos del “Mètode biointensiu de cultiu d’aliments”.

A Mallorca, es realitzaran dos d’ells de la mà d’un gran expert en aquest sistema de cultiu: Guillermo Rodríguez Barreiro, enginyer agrònom i Mestre Nivell Intermedi del Mètode Biointensiu.

Lloc i dates dels cursos:

El primer d’ells tindrà lloc al municipi d’Alcúdia, a la finca “Els 5 Elements: Centre d’interpretació de l’agroecologia i les energies renovables”, l’últim cap de setmana d’octubre (25, 26 i 27 d’octubre).

El divendres de 16.00 a 20:00h i dissabte i diumenge de 9.00 a 20:00h.

Les dates i el lloc de la segona formació estan encara per determinar.

En què consisteix aquest mètode?

És un mètode d’agricultura ecològica sostenible de petita escala, adaptable a qualsevol clima, i enfocat a l’autoconsum i la petita comercialització.

Aprofita la naturalesa per obtenir alts rendiments de producció en poc espai amb un baix consum d’aigua.
És un sistema complet de cultiu que no requereix l’ús de combustibles fòssils i que utilitza eines manuals i llavors de pol·linització oberta; el que fa que sigui un sistema que qualsevol persona en el món pugui emprar. S’ha posat en marxa amb èxit en més de 140 països durant més de quatre dècades i en alguns casos durant molt més temps.

El mètode brinda una solució a la seguretat alimentària familiar davant dels grans problemes que amenacen als pobles de tot el món: la contaminació i destrucció del medi ambient, l’esgotament dels recursos naturals i el canvi climàtic.

Amb aquest èmfasi, el mètode s’ha desenvolupat per poder cultivar tots els aliments per a una dieta completa i nutritiva en l’espai més reduït possible.

El resultat és una agricultura ecològica que no només produeix aliments nutritius i orgànics, sinó que també regenera el sòl i millora la seva fertilitat.

PREU Tria la teva modalitat d’inscripció!

  • Inscripció + llibre de regal: 60 €.
  • Inscripció fes-te soci/sòcia: si et fas soci/sòcia la teva quota de 60 € (anual, 1r any amb Amigos de la Terra Espanya) cobrirà el curs + llibre de regal i a més podràs desgravar-te-la (75%).
  • Inscripció ja sóc soci/sòcia: si ja ets soci/sòcia d’Amics de la Terra el curs + llibre de regal tindran un cost de 15 €.

Inscripcions: https://www.tierra.org/curso-agroecologico-cultivo-biointensivo/

Més informació: 696 72 67 56

Article sobre el contexte del projecte i l’agroecologia com a eina en la lluita contra la crisi climàtica.

Aquest projecte compta amb el suport del Ministeri per a la Transició Ecològica a través de la Fundació Biodiversitat.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies