Search
Close this search box.

[Agenda] divendres 29 nov: Cinefòrum “Justícia Climàtica davant la COP 25”

Amics de la Terra Mallorca organitza el Cinefòrum

“Justícia climàtica: Els defensors ambientals del Sud i els Refugiats climàtics davant la COP25”.

 

  • Les illes, el canvi climàtic, els refugiats i “L’arca d’Anote”:

Projectarem la pel·lícula documental “Anote’s Ark” (77 min, dir. Matthieu Rytz, 2018) i farem un debat posterior amb experts en Dret Internacional (Pau de Víchez) i Canvi climàtic (Damià Gomis), del LINCC UIB.

Aquest llargmetratge compta amb diversos premis i mencions internacionals, i és la primera vegada que es projecta a Mallorca (versió original subtitulada en castellà).

Des d’Amics de la Terra volem sensibilitzar la ciutadania de Illes Balears sobre el repte al qual s’enfronta Kiribati, una nació de 33 illes del Pacífic, davant la seva imminent desaparició per la pujada del nivell del mar a causa del canvi climàtic. Com a teló de fons es troben les negociacions internacionals contra el canvi climàtic (COP21 – Acords de París) i la lluita per reconèixer aquesta problemàtica dels Refugiats climàtics com un assumpte urgent dins els Drets Humans.

  • El context de la COP25:

La pròxima Conferència sobre canvi climàtic de l’ONU, COP25, què se celebrarà a Madrid (estava previst fer-ho a Xile) la primera setmana de desembre 2019, és un moment crític per a demanar mesures més ambicioses en la lluita contra el canvi climàtic i l’emergència climàtica a la qual ens aboquem si no es negocien objectius vinculants en els retalls de les emissions de gasos d’efecte hivernacle i les nacions comencen a fer una transició urgent ràpida i de gran abast cap a societats i economies descarbonitzades on la justícia climàtica es faci realitat.

  • Una ciutadania informada i compromesa és la millor garantia de transformació, una transformació més sostenible per la gent i per la Terra. T’uneixes?

 

Aquesta activitat forma part del projecte sobre Justícia Climàtica que Amics de la Terra Mallorca està desenvolupant gràcies al suport de l’Ajuntament de Palma, Àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI.

 

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.