Search
Close this search box.

Actualizació de l’informe “Aliments Kilomètrics”

Amics de la Terra publica les dades actualitzades sobre les importacions d’aliments a Espanya. L’estudi revela el greu dany ambiental a causa del transport d’aliments.

Investigadors de les universitats Pablo de Olavide, Sevilla i Vigo han calculat l’impacte ambiental de les importacions d’aliments amb les dades disponibles més recents, per a això s’ha analitzat el lloc d’origen, la quantitat i el mitjà de transport utilitzat. L’any 2011 l’Estat Espanyol va importar més de 25 milions de tones d’aliments, emetent més de 4 milions de tones de CO2. Els aliments importats han recorregut gairebé 4.000 quilòmetres abans d’arribar als mercats. Espanya s’ha gastat 23.000 milions d’euros en importar aliments d’altres països, en molts casos aliments que poden ser produïts dins les nostres fronteres com el vi , les pomes o els cigrons.

Les quantitats d’aliments importades han crescut més d’un 30% entre l’any 1995 i 2011, amb un augment de les emissions encara més gran en aquest període ( 42% ), el que significa que s’importen cada vegada més quantitats i de llocs més llunyans. La dependència d’Espanya d’aliments importats no només té impactes ambientals sinó que compromet la viabilitat de l’activitat agrària al nostre país.

Podeu descarregar-vos aquí l’actualització de l’informe:

Actualización informe Alimentos Kilométricos

Aquest informe compta amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

 

Sigues part del canvi!

Manteniu-vos al dia de les nostres campanyes i de com podeu participar.

    He llegit i accepto la Política de privacitat.