Actua! Els Estats hauran de pagar indemnitzacions a empreses? No al ISDS!

AIXÒ ÉS MOLT IMPORTANT, intenteu difondre EL MÀXIM POSSIBLE SI US PLAU perquè moltíssima gent el signi.

Els acords comercials i d’inversió sempre tenen un impacte substancial en tots els aspectes de la vida quotidiana de la ciutadania, els drets de les persones treballadores, el medi ambient i els consumidors. No obstant això la Comissió Europea està negociant a porta tancada amb els Estats Units la creació de l’espai de comerç i inversió més gran del món. Les negociacions del TTIP (acord transatlàntic de comerç i inversió) són opaques i no compten amb la participació de les organitzacions de la societat civil.

El mecanisme de solució de controvèrsies inversionista-Estat (ISDS, en les seves sigles en anglès) en qualsevol tractat comercial, en general, i en el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP), en particular. El ISDS és un mecanisme antidemocràtic i discriminatori, que afavoreix als inversors estrangers per sobre dels drets humans, i els concedeix privilegis especials que altres parts de la societat no tenen, sense cap responsabilitat a canvi. Aquest mecanisme, que la Unió Europea i els Estats Units pretenen incloure en el TTIP, permet als inversors eludir els sistemes judicials existents. D’altra banda, el ISDS soscava el dret de regular, ja que té un fort efecte negatiu sobre els governs, a causa de l’amenaça d’enormes indemnitzacions que debiliten, endarrereixen o fins i tot acaben amb noves regulacions d’interès públic.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies