Acompanya’ns al funeral del plàstic el 15 de desembre!

Aquest dissabte 15 de desembre, Palma serà l’escenari de D.E.P Plàstic, una acció participativa i reivindicativa que escenificarà el funeral del plàstic d’un sol ús.

Fem una cridada a totes i tots per sumar-vos a aquesta reivindicació tan festiva, al més pur estil d’un funeral de Nova Orleans (https://youtu.be/zAH-lE71wE4). Per tant, si voleu venir vestits de negre, amb complements d’aquest estil, així com portar residus de plàstic que serviran com a “ofrena floral” final, l’impacte serà genial!

Amics de la Terra Mallorca participem directament com a membre de la Plataforma Per una Mar Sense Plàstic, juntament amb altres entitats i artistes!

La comitiva fúnebre, acompanyada per la banda musical mallorquina del Niño Alcalino & The Buskers, partirà del Parc de la Mar a les 11:00, passant per Plaça de la Reina i pujant per carrer Conquistador fins arribar a Plaça Cort i el Parlament de les Illes Balears.

Aquesta iniciativa vol mostrar el suport i la reivindicació d’aquestes organitzacions ecologistes i artístiques a l’aprovació del projecte de Llei de Residus i Sòls Contaminats, que ara s’està debatent al Parlament balear. Donada la situació de crisi ecològica que viu el nostre entorn, i especialment el nostre mar, les entitats reclamem l’aprovació urgent d’aquesta llei durant les primeres setmanes del 2019.

La Llei balerar de residus i sols contaminats és una llei pionera en l’àmbit europeu pel que fa a la implantació de mesures de prevenció de residus, com la prohibició de determinats envasos d’un sol ús, la reutilització, el desenvolupament de la Responsabilitat Ampliada del Productor, l’obligatorietat de recollida selectiva de la fracció orgànica, la reducció del rebuig alimentari o la implantació dels sistemes de retorn que ajuden a obtenir una recuperació de materials de qualitat. Mesures, totes elles, que ajudaran a tancar el cicle dels recursos naturals, posar fre a l’abandonament de residus al medi natural i protegir el territori balear i el Mar Mediterrani.

At Amics de la Terra Mallorca we use cookies to improve the browsing experience. If you continue browsing our website we understand that you accept their use.Política de privacitat i cookies